Atac al urșilor la o gospodărie din Livadia

Patru urși ar fi coborât din munte și au atacat animalele dintr-o gospodărie din satul Livadia, comuna Baru Mare, în noaptea de marți spre miercuri, dar și pe gospodarii care au încercat să sperie animalele sălbatice.
Circumstanțele producerii evenimentului sunt încă neclare. Jandarmii din zona Pui au fost mobilizați în zona în care a fost semnalată prezența urșilor.
UPDATE.Chiar dacă inițial s-a anunțat că mai mulți urși au coborât la o gospodărie din zona Livadia de lângă Baru Mare, jandarmii hunedoreni au aflat că a fost vorba de un singur urs, însă acesta n-a putut pătrunde în gospodărie. Proprietarul casei unde a fost semnalată prezența animalului are mai mulți câini ciobănești și aceștia au ținut animalul la distanță, Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Hunedoara, Nicolae Răducu, jandarmii au ajuns la fața locului la scurt timp după solicitare și au verificat zona, însă au stabilit că este vorba de un singur urs de mici dimensiuni, cel mai probabil pui. Animalul ar fi ajuns accidental în zonă,mai ales că nu au mai fost văzuți urși atât de aproape de zona locuită a satului. Jandarmii i-au explicat gospodarului primele măsuri pe care trebuie să le ia în eventualitatea că un animal sălbatic se apropie de gospodărie, până la sosirea echipelor specializate din cadrul IJJ Hunedoara.
[slideshow_deploy id=’24093′]


« (Știre anterioară)