La început de an școlar, elevii sunt verificați de medici

Recomandarea specialiștilor DSP Hunedoara vine ca urmare a începerii noului an școlar, iar riscul de apariție  a unor afecțiuni în rândul școlarilor este mai ridicat.

„Pentru a menţine o stare de sănătate corespunzătoare în colectivităţile de copii  şi tineri, sfătuim părinţii ca la începutul anului şcolar, cât şi pe parcursul  acestuia, dacă copilul prezintă semne şi simptome de boală acută infecţioasă şi/sau parazitară (febră, dureri abdominale, dureri musculare, cefalee, stare generala alterata, roşeaţă la nivelul tegumentelor, semne de  grataj, agitaţie) să se prezinte la medicul de familie pentru stabilirea unui diagnostic şi efectuarea unui tratament adecvat.

Pentru prevenirea aparitiei unor boli acute infecţioase cea mai buna metoda este vaccinarea”, spun specialiștii DSP Hunedoara. Ministerul Sănătății a atras atenția asupra focarelor de rujeolă, mai ales în comunități cu acoperiri vaccinale suboptimale.

„Vaccinarea ROR se realizează la medicii de familie și este importantă pentru că protejează împotriva bolilor: Rujeola, Rubeola și Oreion. Un rol important în mobilizarea și informarea populației îl au SPLAS-urile de la nivelul Primăriilor prin asistenții comunitari și mediatorii rromi”, mai spun cei de la DSP.

[slideshow_deploy id=’36591′]