Dosarele de la CEH trimise organelor de anchetă

Rezultatele verificărilor efectuate la Complexul Energetic Hunedoara au fost trimise unor organe de anchetă. S-a așternut praful pe ele.

Până acum nimeni nu a fost trimis în judecată. Complexul Energetic Hunedoara a fost și este o sursă de îmbogățire. Nu pentru minerii care își riscă viața, la fiecare șut, pe salarii de 3000 de lei. Societatea energetică a fost prădată ca în codru. Oamenii nu mai au cu ce munci. Nu au sape, plase, stâlpi, nu au nimic. Nu mai au nici speranță. Ani la rând, fiecare ministru, a vorbit de verificări, controale, anchete și vinovați. Nimeni până acum nu a răspuns. O nouă tragedie, în care și-au pierdut viața doi oameni, deschide problema controalelor și a vinoovățiilor.

 

“Ministerul Energiei va aștepta ancheta ITM și a Procuraturii. Vom primi rapoartele și concluziile, urmând să facem și noi propriile anchete bazate  pe ancheta procuraturii și a ITM și să dispunem în conformitate, prin Consiliul de Administrație, măsurile care se impun”, a declarat Toma Petcu, ministrul Energiei.

Un cumul de factori, printre care si cel politic, a condus Complexul Energetic Hunedoara pe marginea prãpastiei. Curtea de Conturi si ANAF trebuie sã verifice activitatea financiarã a CEH.  În vara acestui an, la Petroșani, ministrul Energiei declara că, personal va sesiza organele de anchetă. Acum, ministrul spune că organele de anchetă trebuie să îi găsească pe vinovață.

“Avem mai multe anchete în curs, și ale Procuraturii, nu aș vrea să mă pronunț înaintea Parchetelor și ale Procuraturii, noi am sesizat toate organele abilitate pe ce am găsit din perioada anterioară, așteptăm ca organele să stabilească vinovățiile. Nu suntem noi cei care avem posibilitatea să stabilim vinovății, dar faptele pe care le-am sesizat către Procuratură”, a mai spus ministrul, la Lupeni.

Dosarele în care ar fi trebuit anchetate neregulile de la CEH au dispărut, vinovații au fost albiți. nu este vina nimănui pentru situația în care a ajuns mamutul energetic.

[slideshow_deploy id=’27028′]