Poftiți la schi în Valea Jiului!

Valea Jiului are potențial turistic. Stațiunile montane din Petroșani, Lupeni, dar și Vulcan îi așteaptă pe turiștii care vor să petreacă sfârșitul de săptămână la munte cu prețuri mici. În ultimele zile au existat discuții în ceea ce privește prețurile pentru accesul cu instalațiile de transport pe cablu în diferitele stațiuni montane din țară. În Valea Jiului sunt printre cele mai mici prețuri.

Parâng – modificări, dar prețuri mici

Accesul în stațiunea montană Parâng se realizează cu două telescaune. Chiar dacă a existat o modificare în ceea ce-i privește pe copiii de peste 7 ani, aici prețurile sunt printre cele mai mici din țară. Tarifele la telescaun şi teleschi sunt aceleaşi ca şi anul trecut. Mai precis, de 15 lei dus-întors, 10 lei dus şi mai sunt disponibile abonamente pe o zi, trei şi cinci zile. Şase pârtii sunt puse la dispoziţia pasionaţilor de sporturi de iarnă, acestea fiind administrate de către Primăria Petroşani. Cea mai lungă este Pârtia B, de 3.200 de metri, care cuprinde trasee pentru începători, dar şi pentru avansaţi.
Straja – schi pe un întreg munte

 

Anul acesta în stațiunea montană Straja se va putea schia pe un munte întreg. Stațiunea montană din Lupeni a devenit cea mai căutată din țară. Zona schiabilă este compusă din 12 pârtii, din care opt sunt amenajate şi omologate. Şase pârtii sunt iluminate facilitând schiatul nocturn, iar 11 sunt dotate cu instalaţii de zapadă. Preţul unui abonament zilnic cu un număr nelimitat de urcări este de 100 de lei.

 

Stațiunile renumite – prețuri pe măsură

 

Stațiunile montane renumite din țară au prețuri pe măsură. Spre exemplu, în Poiana Brașov, biletul pentru urcare/coborâre cu telecabina sau telegondola este de 20 de lei/călătorie pentru adulţi şi 10 lei pentru copii, iar un bilet cu o urcare şi o coborâre este 35 de lei pentru adulţi şi 17 lei pentru copii. Se pot achiziționa și cartele de acces care costă între 30 de lei și 100 de lei pentru adulți, în timp ce pentru copii prețul cartelor variază între 15 lei și 55 de lei.

 

În cazul cartelelor de acces, acestea vor putea fi achiziţionate şi/sau încărcate cu 6 până la 240 de puncte. 6 puncte costă 30 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru copii, însă costul pentru fiecare punct scade semnificativ dacă sunt achiziţionate La Predea, un skipass pentru o zi costă în medie 150 de lei, în timp ce la Bran urcarea cu teleschiul costă între 15 lei şi 85 de lei. În staţiunea Sinaia o cartelă cu 24 de puncte costă 75 de lei şi se taxează între 2 şi 8 puncte pentru o urcare în funcţie de pârtia aleasă. O urcare cu telegondola costă 20 de lei, iar un skipass pentru o zi costă 120 de lei. La Bușteni skipass-ul pentru o zi costă 140 de lei. În stațiunea montană Azuga o urcare cu telegondola costă 20 de lei, iar o cartelă cu 5 călătorii cu teleskiul este 30 de lei.

[slideshow_deploy id=’27126′]



(Următoarea știre) »