Acțiune pentru prinderea șoferilor băuți ori drogați

Un bărbat din municipiul Vulcan a scăpat de dosar penal, însă va fi pieton pentru trei luni de zile, după ce a fost prins că circula cu aproape 70 de kilometri pe oră pe principalul bulevard din Petroșani.

„Polițiștii  au depistat un bărbat  de 58 de ani, din municipiul  Vulcan, care conducea un autoturism pe strada 1 Decembrie 1918, din Petroşani, fiind înregistrat de aparatul radar cu viteza de  69 km /h. De asemenea, conducătorul auto se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea regimului de viteză legal stabilit respectiv pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice”, spun polițiștii.

Aceștia au derulat multe acţiuni pe drumurile publice din judeţ, pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse de șoferii băuți sau drogați.

„În urma acţiunilor, poliţiştii au constatat 5 infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi au fost reţinute 7 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de conduce  autovehicule, pentru o perioadă de 90 zile, pentru conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice”, spun reprezentanții IPJ Hunedoara.

Acţiunile polițiștilor hunedoreni sunt incluse în calendarului  de activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Europene T-I-S-P-O-L şi vor continua şi în perioada următoare, în scopul reducerii riscului rutier şi a numărului de evenimente rutiere soldate cu decesul sau rănirea gravă a unor persoane.

[slideshow_deploy id=’17636′]