Încă un pas pentru legătura cu domeniul schiabil din Șureanu

Autoritățile locale din Petrila au finalizat documentația necesară pentru construirea drumului către Lunca Florii. Totul depinde acum de guvern, însă edilii sunt optimiști.

 

Regiunea Lunca Florii, o zonă deosebit de frumoasă din Cheile Tăii, ar urma să fie un sat de vacanță pentru turiștii care doresc să ajungă la schi în domeniul din Șureanu, Stațiunea Parâng sau Transalpina Ski Resort. Primăria Petrila vrea să reabiliteze drumul până în zonă și așteaptă avizele.

”Noi am înaintat toată documentația necesară și așteptăm hotărârea de guvern prin care să ni ne transfere drumul Taia-Aușelu, pentru că pe acest drum vom avea și accesul spre viitoarea stațiune turistică Șureanu. Eu sunt optimist și cred că din vară ne putem apuca de rabilitarea drumului. Pentru această stațiune facem demersuri de mai mulți ani, iar dacă avem drumul putem face multe. (…) La Lunca Florii am vrea să fie locurile de cazare, de parcare, tot ce este nevoie. Categoric nu vrem să se construiască haotic acolo”, a declarat Vasile Jurca, primarul localității Petrila. Viitoarea stațiune montană Șureanu-Petrila este cuprinsă și în masterplanul pe turism al ministerului de resort.

[slideshow_deploy id=’24093′]