Afeceri pe butuci, din cauza ploilor

Fructe de pădure, ciuperci, plante medicinale ori miere de albine, toate sunt de vânzare pe DN 7 A, pe drumul dintre Petroşani şi Voineasa. Mușteriii lipsesc!
 Sezonul estival a fost serios afectat de ploile fără oprire care s-au abătut peste Parâng, dar nu doar cabanierii au avut de suferit. Micii întreprinzători care făceau bani frumoși de la turiști se plâng de lipsa clienților. Cei care au vechime și sunt producători, au norocul că și-au format clientela proprie și reușesc să evite pierderile. Dar nu toți comercianții sunt la fel de apreciați sau de onești.
Astfel, încă din Cheile Jieţului se întind tarabele negustorilor care aşteaptă ca turiștii să le cumpere marfa. De la fructe de pădure, ciuperci, brânză de vaci ori de oaie şi până la elixirul pentru sănătate – mierea de albine, totul este de vânzare cu preţ pe măsură, pentru că marfa este „naturală” susţin negustorii. Cumpărători sunt mai ales din rândul celor care se aventurează prin sălbăticia ce străjuieşte drumul până la Voineasa.  Dacă la fructele de pădure şi ciuperci este limpede că sunt culese din sălbăticie, în privinţa produselor lactate şi a mierii lucrurile stau puţin altfel. „Este miere de salcâm foarte curată. Aici s-a făcut unde nu este poluare. Vedeţi stupii, nu e cu zahăr sau alte porcării”, susţine un negustor. Mai mult ca sigur că mierea provine de la stupii negustorului pe care-i arată ca să dea încredere cumpărătorului, numai că la fel de sigur a fost colectată în altă parte pentru că în pădurile Parângului este puţin salcâm. Cam la fel este şi cu brânza vândută la marginea drumului către Voineasa. Cert este că toate produsele au gust „de casă” şi chiar dacă nu sunt tocmai cum susţin vânzătorii, turiștii sunt mulţumiţi iar afacerea merge.
[slideshow_deploy id=’27126′]


« (Știre anterioară)