Meseria de polițist, foarte atractivă: Aproape 9.000 de candidați s-au înscris pe 300 de posturi scoase la concurs de Poliția Română

Meseria de polițist este foarte atractivă, iar concurență acerbă pentru cele 300 de posturi scoase la concurs de Poliția Română. Aproape 9.000 de persoane s-au înscris la concurs și speră să devină agenți sau ofițeri de poliție, fără să mai fie nevoiți să urmeze cursurile școlilor de subofițeri sau de ofițeri din cadrul Ministerului de Interne. Acum urmează testele, iar rezultatele vor fi anunţate în luna martie.

Poliţia Română a scos la concurs aproape 300 de posturi în toată ţara, iar candidaţii pot fi inclusiv persoane civile, care nu au mai lucrat în sistem. S-au strâns aproximativ 8.400 de candidaţi pentru care greul abia începe. Toți cei înscrişi trebuie să treacă mai multe teste şi abia în luna martie vor afla dacă vor lucra în Poliţie. Aura susține că este pregătită, a studiat bibliografia și este optimistă că va lua toate examenele.

Inițiativa Ministerului de Interne, de a angaja oameni și din sursă externă, este însă criticată de sindicaliști.

Viitorii polițiști își vor desfășura activitatea în Criminalistică, la Serviciul Economic, în Combaterea Criminalității Organizate, la Comunicare și Relații Publice, Resurse Umane, Intervenții și Acțiuni Speciale, Cazier Judiciar, Statistică și Evidență Operativă sau la Poliția Rutieră.

Poliția Română preconizează că, odată ce vor fi ocupate aceste posturi, deficitul de personal va fi redus cu patru procente.

Sursa: stiritvr.ro

[slideshow_deploy id=’17636′]