Ce întrebări are Președintele Iohannis pentru români, la Referendum ?

Președinția României a făcut publice astăzi, prin intemediul unui comunicat de presă, cele două întrebări propuse de președintele Klaus Iohannis românilor, la Referendumul din 26 mai 2019.

În acest sens, Președintele României a emis un decret în care arată că, luând act de preocuparea intensă și constantă a societății, față de necesitatea combaterii fenomenului corupției, precum și de nevoia unui cadru legislativ coerent și legislativ, având în vedere hotărârea Parlamentului privind solicitarea președintelui de organizare a unui referendum, poporul român este chemat să își exprime voința cu privire la următoarele teme de interes: interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție.

Pentru realizarea celor prevăzute la Art. 1, cetățenii sunt chemați să se pronunțe prin „da” sau „nu” cu privire la următoarele întrebări:

1. Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?

2. Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?

Data referendumului este 26 mai 2019, în ziua desfășurării alegerilor pentru Parlamentul European.