Social-democrații din Lupeni spun ”NU” pentru referendumul lui Iohannis

La Lupeni, în cadrul organizației municipale a PSD – una dintre cele mai active organizații politice din România, deciziile majore sunt dezbătute în ședințele de partid, acolo unde se iau și cele mai importante hotărâri cu privire la temele politice de actualitate.

O astfel de dezbatere a avut loc și în cursul zilei de marți 14 mai 2019. Alături de peste 100 de membri ai organizației municipale Lupeni a PSD, au participat și liderii PSD Lupeni, senatorul Cristian Resmeriță – președinte, dar și primarul Lucian Resmeriță, viceprimarul Iacob Mesaroș ș.a.

Potrivit informațiilor primite din partea liderului PSD Lupeni, senatorul Cristian Resmeriță, în cadrul acestei reuniuni politice, membrii PSD Lupeni au luat în unanimitate decizia de a refuza să voteze, în scrutinul electoral din 26 mai 2019, pentru referendumul convocat de președintele României. ”Membrii PSD Lupeni au DECIS ÎN UNANIMITATE să NU VOTEZE la referendumul organizat pe data de 26 mai, de președintele Klaus Iohannis! Vom vota, cu responsabilitatea cuvenită pentru a-i alege pe cei care ne vor reprezenta, în următorii 5 ani, în Parlamentul European, dar nu putem fi de acord cu un referendum prin care Președintele României își face campanie electorală pentru alegerile prezidențiale din toamnă”, spune senatorul Cristian Resmeriță, președintele PSD Lupeni.

Acesta arată că social-democrații din Lupeni au luat această decizie și ca urmare a faptului că o altă temă de referendum național, cea prin care românii ar fi trebuit chemați la urne pentru a defini în Constituție constituirea familiei tradiționale, a fost refuzată de șeful statului.

Social-democrații din Lupeni spun că, pentru materializarea deciziei lor, nu vor ridica buletinele de vor pentru referendum de la secțiile de votare în care vor merge la vot, în data de 26 mai 2019.