Costel Avram: ”Drumul spre Parâng e deja realizat în proporție de 60%”

Lucrările la DJ709F Cabana Rusu – Masivul Parâng avansează conform graficului și, potrivit informațiilor prezentate de Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara, acestea se află într-un progres tehnic de 60%, chiar dacă progresul financiar este ceva mai mic, undeva la 50%. Costel Avram explică acești indicatori ca fiind relevanți în raport cu graficul prevăzut în contractul de execuție al acestei importante investiții care se derulează în Valea Jiului.

”Practic, lucrările la acest drum sunt deja executate în proporție de peste 60%, iar în prezent constructorul s-a mobilizat deja pe șantier pentru a avansa cu execuția. Luni, 11 mai este programată începerea montării celui de-al doilea tunel de subtraversare a pârtiei de schi, urmând ca odată cu finalizarea lucrărilor de amenajare a terasamentelor și altor lucrări pregătitoare să trecem la continuarea procesului de turnare a covorului de asfalt, dinspre amonte în aval. Din punct de vedere financiar, chiar dacă au existat ceva probleme de ordin birocratic care au cauzat o serie de întârzieri în decontarea lucrărilor efectuate, în prezent s-au rezolvat și acestea și progresul financiar a atins 50%. Așa cum am primit în continuare asigurări din partea reprezentanților firmei care execută acest proiect, undeva în cursul lunii august vom putea deja urca pe drum asfaltat în Parâng”, spune Costel Avram.

Acesta a mai precizat că forul legislativ județean are în vedere pentru acest să asfalteze integral, prin turnarea unui nou covor de asfalt, întreaga porțiune a DJ 709F, de la intersecția acestuia cu DN7A în zona Jieț până la Complexul turistic Rusu. Acest lucru se va face însă doar după finalizarea proiectului de investiții la acest drum aflat acum în derulare, având în vedere că în perioada următoare pe acest sector de drum vor circula foarte multe mașini de mare tonaj, care vor duce piatră și asfalt pe șantierul DJ 709F din Parâng.