Inundații pe Jiu în Vestul Văii Jiului. Vedeți aici primele imagini ale calamității

O alertă de Cod roșu de inundații pe Jiul de vest și afluenții acestuia, transmisă de ISU Hunedoara i-a trezit în această dimineață pe locuitorii din Uricani, Lupeni, Vulcan și Aninoasa. Ploile torențiale din cursul nopții de 25/26 iunie au umflat cursurile de apă ale pâraielor din zona montană a Munților Retezat și Vâlcan, iar torenții au condus la creșterea alarmantă a cotelor apelor Jiului de Vest încă de la intrarea în zona urbană a Uricaniului.

În cursul dimineții, Jiul de vest a depășit cota de inundații la Uricani, apelel revărsându-se inclusiv pe DN 66 A, în zona parcului de lângă Liceul Tehnologic Retezat, dar și la intrarea în localitatea Valea de Brazi.

Apele Jiului au provocat deja inundații și în aval, la Lupeni, acolo unde primele imagini postate de cetățeni arată că mai multe grădini, case și străzi din zona După Cocs, din spatele stadionului Minerul au fost inundate.

Jiul a depășit cota de inundație și în Vulcan și Aninoasa, unde de asemenea, au fost deja afectate o serie de grădini și drumuri comunale.

 

La faţa locului se află efective de pompieri şi lucrători de la Apele Române care intervin pentru limitarea, pe cât posibil, a pagubelor.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a solicitat forţe suplimentare din judeţe limitrofe.

Întreaga zonă se află sub avertizare COD ROŞU DE INUNDAŢII (în intervalul orar 06.35 – 12.00) şi în continuare se înregistrează creşteri de debite, scurgeri de pe versanţi şi viituri provocate de afluenţii Jiului de Vest.

La ora 06.30 populaţia din localităţile Petroşani, Aninoasa, Vulcan, Lupeni, Uricani, Valea de Brazi şi Câmpul lui Neag au primit o avertizare RO ALERT de inundaţii puternice iar oamenii au fost sfătuiţi să-şi ia măsuri de precauţie dar şi să se pregătească să fie evacuaţi.

Vom reveni cu imagini și detalii privind inundațiile de pe Jiul de Vest, dar și cu măsurile luate de autorități pentru eliminarea efectelor acestora.

Codul Roșu de inundații pe Jiul de vest, anunțat în cursul acestei dimineți, rămâne în vigoare până la prânz.

Foto: facebook