Starea de ALERTĂ se PRELUNGEȘTE cu încă 30 de zile: A fost eliminată interdicția de a participa la pelerinaje și slujbe religioase

Starea de alertă a fost prelungită de către Guvern pentru încă 30 de zile, pe teritoriul României, însă au fost anunțate măsuri de relaxare, precum eliminarea restricţiei privind participarea la procesiuni sau pelerinaje religioase în alte localități decât cele de domiciliu sau de reşedinţă, explică Raed Arafat, șeful DSU.

Starea de alertă se prelungește cu 30 de zile începând cu data de 13 mai, dar sunt în discuție și o serie de relaxări, care vor fi anunțate în perioada următoare, a precizat Raed Arafat.

ELIT

Astfel, este luată în calcul participarea spectatorilor la competiţiile sportive. Mai întâi vor fi organizate evenimente-pilot în care să fie permis accesul persoanelor vaccinate, a celor care prezintă rezultatul unui test PCR

negativ, dar nu mai vechi de 72 de ore, și al celor care au dovada că au trecut prin boală în ultimele 90 de zile, dar nu mai puțin de ultimele 15 zile.

Sursa: digi24.ro