Conferință medicală internațională, cu participarea medicilor de la Spitalul Județean de Urgență Deva

Corpul medical al Spitalului Județean de Urgență Deva a fost invitat să ia parte la Conferința internațională cu tema ”Dezvoltarea globală a medicinii tradiționale chineze”, eveniment organizat, în sistem hibrid (fizic și online), de către Universitatea Shaanxi pentru Medicină Tradițională Chineză.

Acest lucru a fost posibil ca urmare a semnării „Acordului de Înfrățire între Județul Hunedoara și Provincia Shaanxi din Republica Populară Chineză”. La invitația partenerilor chinezi, reprezentantul SJU Deva, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Hunedoara, a avut o intervenție activă chiar în deschiderea conferinței, în data de 13 mai 2021. Prezentarea a fost susținută online de către doamna doctor în medicină Rodica Avram. Domnia sa a vorbit despre provocările cu care spitalul din Deva s-a confruntat de la începuturile pandemiei până la ora actuală și despre soluțiile găsit de personalul medical pentru a putea trata eficient atât pacienții infectați cu COVID 19, cât și cei suferinzi de boli cronice. De asemenea, doamna doctor a prezentat pe scurt județul Hunedoara și Spitalului Județean de Urgență Deva.

Proiectul de program al evenimentului a prevăzut o serie de discursuri academice, susținute de experți internaționali pe teme legate de medicina digitală și medicina tradițională, medicina tradițională ca răspuns la Urgențele Publice de Sănătate reprezentate de COVID-19, asistență medicală tradițională chineză.