Micul șahist Rareș Apostu din Petroșani, triplu campion național la Campionatele Naționale de Șah pentru Copii și Juniori de la Eforie Nord

Timp de mai bine de o săptămână, stațiunea Eforie Nord de la Marea Neagră a fost gazda Campionatelor Naționale de Șah pentru Copii și Juniori. După un maraton șahist de 8 zile, la care au participat peste 470 de jucători, juriul competiției desfășurate sub egida Federației Române de Șah a desemnat câștigătorii pe cele 4 categorii de concurs.

Prezent la competiția șahistă de la Eforie Nord ca favorit – o premieră pentru Valea Jiului și județul Hunedoara – micul șahist Rareș Apostu din Petroșani, component al Clubului Sportiv Mediator Gearmăta Vii s-a dovedit a fi din nou un mare campion al sportului minții. Astfel, Rareș Apostul a cucerit titlul național la trei din cele patru categorii de concurs, respectiv un loc secund la cea de-a patra categorie de concurs, confirmând poziția sa de favorit al acestei competiții, la categoria de vârstă 8 ani.

Rareș Apostu s-a impus, mai întâi la categoria ”Dezlegări”, unde și-a adjudecat titlul de campion național cu 29 de puncte, fiind urmat de Tudor-Ioan Breazu (Acs International Chess Club) cu 25 puncte și Christian Toma (Csm Constanta) tot cu 25 puncte. Mai apoi, acesta a reușit un rezultat excepțional la categoria ”Șah clasic”, unde a obținut 9 victorii din tot atâtea partide jucate, adjudecându-și astfel titlul de campion național la aceeași categorie Open 8 ani. Sportivul din Valea Jiului a fost urmat în clasalemtnul acestei categorii de Petru Ivașcu, respectiv Ștefan Mironescu. Și la categoria ”Șah Rapid”, Rareș Apostu a cucerit titlul de campion național, cu 9 partide câștigate din 9 disputate, acesta fiind urmat în clasament de Matei-Andrei Bădescu și Teodor-Spiridon David. În fine, la ultima categorie de concurs din cadrul ediției 2023 a Campionatelor Naționale de Șah pentru Copii și Juniori, categoria ”Blitz”, Rareș Apostu s-a clasat pe locul secund în clasament, după Matei-Andrei Bădescu, dar înaintea lui Christian Toma.

Pe agenda competițională a talentatului șahist din Petroșani, antrenat de tatăl sau, antrenorul de șah, Alin Apostu, urmează alte competiții naționale și internaționale la care Rareș Apostu este decis să-și înscrie numele în rândul campionilor. Acolo unde deja și-a câștigat un binemeritat loc, la categoria sa de vârstă. Felicitări, Rareș Ștefan Apostu!