Concurs național de salvare minieră la INSEMEX Petroșani

La Petroșani se derulează în zilele de 16 și 17 noiembrie 2023, o nouă ediție a Concursului Național de Salvare Minieră. Evenimentul, organziat de Asociația Salvatorilor Mineri și de Suprafață din România, se va desfășura la INCD-INSEMEX Petroșani.

Potrivit dr.ing. Daniel Pupăzan, președinte al Asociației Salvatorilor Mineri și de Suprafață din România, vor participa la această competiție 4 echipe de salvatori de la cele 4 sucursale miniere din cadrul Complexului Energetic Valea Jiului, precum și alte trei echipe de salvatori de la minele de sare din Praid, Târgu Ocna și Ocna Dej. Acestea vor concura pe secțiunea destinată salvatorilor din subteran. De asemenea, la concurs vor participa echipe de salvatori de la Metrorex București, Complexul Energetic Oltenia, de la Termocentrala Ișalnița, Elșectrocentyrale Turceni și de la Rafinăria Brazi.

Toate echipele vor fi puse în fața unor scenarii pe care trebuie să le rezolve în timp util, mergând pe varianta optimă. Iar asta îi ajută mult, în practică, acolo unde de ei chiar depinde viața oamenilor. „Aceste concursuri sunt făcute pentru colegii noștri care au astfel de activități. Încercăm să îi punem în contact unii cu alții și bineînțeles, să cunoască noile tendințe de pe plan modial. Iar realitatea Virtuală este un element din cadrul acestui concurs. Venim cu scenarii noi și pe partea teoretică și pe partea practică și încercăm să le deschidem noi orizonturi pe partea de intervenții și salvare”, a declarat Daniel Pupăzan.

Concursul Național de Salvare Minieră de la Petroșani se află la ediția cu numărul 14.