Rezultatele alegerilor locale de la 9 iunie 2024 în orașul Uricani

Rezultatele alegerilor locale de la 9 iunie 2024 în orașul Uricani

Cu cel mai bun procent electoral din rândul primarilor de orașe din județul Hunedoara, aleși în scrutinul electoral de la 9 iunie 2024, social-democratul Dănuț Buhăescu, primarul cu cea mai mare vechime în această funcție în Valea Jiului (20 ani) și-a adjudecat cel de-al șaselea mandat cu un scor de 78,16%, mai mare decât cel înregistrat la alegerile precedente, când a obținut 77,44%. Asta cu toate că, pe fondul unei participări mai mici la alegerile din acest an, acest procent a fost obținut cu 2.097 de voturi, mai puține față de cele 2372 realizate în 2020.

Singurul competitor al primarului Dănuț Buhăescu a fost candidatul PNL, Cristian Ionel Bardan, care a adunat doar 586 de voturi, corespunzătoare unui procent de 21,84%, în scădere cu circa 50 de voturi față de cele obținute în 2020 de candidatul PNL Andrei Perneș.

Primarul Dănuț Buhăescu apreciază că acest rezultat istoric pentru el și pentru PSD obținut în orașul Uricani este rezultatul muncii continue și consecvente depuse în activitatea politică, dar mai ales în cea a administrației locale. ”Doresc să mulţumesc tuturor uricănenilor care mi-au acordat încrederea și m-au votat, care au crezut şi cred în mine și echipa mea. Mă adresez în egală măsură și cetăţenilor care nu m-au votat și spune cu tărie că nu o să dezamăgesc pe nimeni, iar împreună vom face eforturi, că o să aducem Uricaniul la un alt nivel de dezvoltare. Bunul Dumnezeu să binecuvânteze orașul Uricani și pe toți cetățenii noștri”, a declarat primarul Dănuț Buhăescu.

PSD este câștigător detașat și la votul politic primit din partea cetățelor orașului Uricani, vot necesar pentru desemnarea componenței viitorului Consiliu local. În alegerile pentru Consiliul local, PSD a obținut la Uricani un scor de 69,66% (cu 1855 de voturi), fiind urmat în clasament de PNL, cu 17,39% (463 voturi), AUR, cu 10,14% (270 de voturi) și UDMR, cu 2,82% (75 de voturi).