ANUL ÎN CARE JUDEŢUL S-A ÎNROŞIT DIN NOU

2014 a fost, în judeţul Hunedoara, fără putere de tăgadă anul PSD. În 2014, s-a vorbit pentru întâia oară de la preluarea puterii de către liberali în 20014, despre supremaţia social-democraţilor. Care sunt însă argumentele care susşine această teză.
Început sub auspiciile unei guvernări la comun alături de PNL, anul 2014 nu anunţa la începutul său schimbări majore. Cu toate acestea, USL s-a rupt iar cele două partide s-au purtat unul cu celălalt ca şi când nu ar fi fost în mariaj niciodată. Acesta a fost startul unei lupte acerbe pentru putere, dar şi rampa de lansare pentru cel care a devenit preşedintele ales al românilor.
PSD a trecut testul europarlamentarelor fără prea mare efort şi a obţinut din nou supremaţia în judeţul Hunedoara. Aici, PSD a câştigat alegerile fără drept de apel.
Tot în favoarea PSD au lucrat astrele şi în toamnă când, în două tururi, candidatul acestei formaţiuni şi-a adjudecat scrutinele din 2 şi 16 noiembrie.
Tot în 2014, PSD a pierdut postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, în favoarea PDL, dar şi postul de viceprimar de la Deva (disputat în prezent în instanţă). În schimb, PSD HUnedoara a obţinut un post important de viccepreşedinte la Curtea de Conturi, ocupat de fostul senator de Valea Jiului, Cosmin Nicula.
Dincolo de scorurile electorale obţinute de PSD, social-democraţii nu au reuşit să puncteze la capitolul imagine, unde sunt extrem de deficitari. De ce? Explicaţia este simplă. PSD se bazează pe electoratul tradiţional şi nu-şi pune problema dispariţiei biologice a acestuia.
Liderul PSD Hunedoara, deputatul Laurenţiu Nistor, are toate motivele să fie relaxat, mai ales că adversarul său politic are acum probleme mari cu Justiţia. Pentru PSD însă, nu e suficent ca astrele să lucreze, iar asta s-a văzut la nivel naţional. Social-democraţii nu pot trăi din eşecurile adversarilor, politica asta e neproductivă. Dar pot construi ceva pentru viitor, un partid serios, frecventabil şi de către tineri.
Va avea PSD Hunedoara capacitatea de a nu adormi pe laurii victoriei din 2014?


(Următoarea știre) »