Consilierii de la Petroşani au luat atitudine cerându-le colegilor de la Petrila să trateze cu responsabilitate chestiunea ajustării tarifului la apă

clConsilierii de la Petroşani au luat atitudine cerându-le colegilor de la Petrila să trateze cu responsabilitate chestiunea ajustării tarifului la apă. În şedinţa Consiliului local de la Petroşani, de astăzi, administratorul public al municipiului Petroşani, Marian Popescu a prezentat membrilor consiliului rezultatele discuţiilor din ADI Valea Jiului cu privire la necesitatea ajustării tarifelor de către Apa Serv Valea Jiului. Popescu a afirmat că ajustarea tarifelor este o condiţie obligatorie impusă de Ministerul Mediului, în baza contractului de finanţare al etapei I a proiectului „Extindere şi reabilitare reţele de apă şi canalizare în Valea Jiului”, precizând că în caz contrar autorităţile locale vor trebui să ramburseze banii europeni primiţi până acum pe acest proiect.

Punctul de vedere al administratorului public a fost susţinut şi de consilierii de la Petroşani care sunt convinşi că această chestiune trebuie tratată cu responsabilitate şi nu cu populism. Mai multe voci reprezentative din consiliul local de la Petroşani atrag atenţia colegilor lor de la Petrila că trebuie să trateze acest subiect cu aceeaşi responsabilitate. „Nu vrem să păţim şi cu apa ceea ce am păţit cu deponeul ecologic pe care l-am pierdut tot din cauza consilierilor de la Petrila, iar cetăţenii noştri trebuie acum să plătească preţuri de trei ori mai mari pentru colectarea şi depozitarea gunoiului la Bârcea”, spune unul dintre consilierii locali de la Petroşani.