Tribunalul Hunedoara are trei noi judecători

Trei noi judecători au fost numiţi la Tribunalul Hunedoara, după ce Preşedinteel Traian Băsescu a semnat decretele în acest sens.

Toţi cei trei judecători au fost până acum procurori la Parchetele de pe lângă Tribunalele Hunedoara, Gorj şi Timiş. Astfel, Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat, marţi, Decretul privind eliberarea din funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara și numirea în funcția de judecător la Tribunalul Hunedoara a lui Gheorghe-Daniel Negrea-Drucan. De asemenea, tot marţi, a fost semnat Decretul privind eliberarea din funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj și numirea în funcția de judecător la Tribunalul Hunedoara a lui Dumitru Bocșan, respectiv Decretul privind eliberarea din funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș și numirea în funcția de judecător la Tribunalul Hunedoara a Luminiței-Marioara Axinte.

De precizat că la Tribunalul Hunedoara încărcătura de cauze/ judecător este extrem de mare, aşa că venirea celor trei noi magistraţi este bine – venită.

Potrivit unui raport al Tribunalului Hunedoara, în cursul anului trecut magistraţii acestei instanţe au avut de soluţionat 24.746 de cauze. Cele mai multe dintre ele au fost repartizate Secţiei a II-a Civilă şi Secţiei de litigii de muncă, în timp ce numărul dosarelor penale instrumentate în 2013 de instanţa hunedoreană a depăşit 1.000. Datele statistice arată că în cursul anului 2013 s-a înregistrat o încărcătură de 1265 cauze pe judecător, faţă de o încărcătură de 1137 cauze pe judecător în 2012. Spre comparaţie, Tribunalul Alba are o încărcătură de 1.080 cauze pe judecător, iar Tribunalul Sibiu – 1146 cauze pe judecător.