DNA poate lăsa PNL Hunedoara fără şefi

molotDemisia de onoare este pregătită de actualul preşedinte al liberalilor hunedoreni spun surse din partid. Unul dintre favoriţii pentru conducerea interimară este primarul oraşului Călan, mai spun sursele din interiorul PNL.

 Dosarul penal în care este cercetat de către Direcţia Naţională Anticorupţie s-ar putea răsfrânge şi asupra imaginii PNL Hunedoara, chiar dacă Mircea Moloţ nu are o condamnare definitivă şi irevocabilă care să arate că este vinovat de faptele imputate de procurori. Pentru a nu afecta imaginea partidului, spun surse de încredere, Moloţ ar fi dispus să-şi dea demisia de onoare din funcţia de preşedinte al PNL Hunedoara, dar şi din cea de vicepreşedinte al Biroului Naţional. Conducerea organizaţiei ar urma să fie asigurată de actualul primar al localităţii Călan, Adrian Iovănesc. Acesta va fi preşedinte interimar şi va avea obligaţia de a organiza alegerile pentru noul şef al liberalilor hunedoreni, nu mai devreme însă de jumătatea anului 2015.

Iovănesc este vicepreşedinte al Biroului Permanent Teritorial al PNL Hunedoara, are vechime în partid şi nu a fost implicat în scandaluri care să-i afecteze imaginea. Primarul Adrian Iovănesc spune însă că nu ştie nimic, că nu i s-a făcut vreo propunere în acst sens şi nici nu ar vrea să comenteze pe marginea acestui subiect. „Mă luaţi prin surprindere, eu nu am habar, nu ştiu nimic. Şi nu se poate pregăti aşa ceva pentru că trebuie, în primul rând, să fiu eu de acord. Nu pot să comentez nimic şi vă daţi seama că o decizie de genul acesta nu e atât de simplă”, a declarat vicepreşedintele PNL Hunedoara, Adrian Iovănesc.

 Balint a demisionat

Tiberiu Balint, cercetat în acelaşi dosar cu Moloţ, a demisionat din funcţiile de consilier şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, iar actul îşi va face efectul începând de joi, 11 decembrie. „În urma evenimentelor neplăcute în care am fost implicat în cursul ultimelor zile şi pentru a-mi putea dovedi nevinovăţia fără a exista suspiciunea că pot influenţa în mod negativ ancheta care este în curs de desfăşurare, am decis ca începând cu data de 11. 12. 2014 să demisionez atât din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara cât şi din funcţia de consilier judeţean ales”, şi-a motiva demisia Balint.