Bani, droguri și carduri găsite la rețeaua specializată în infracțiuni informatice

diicotAproximativ 30.000 de lei, 200 de carduri blank, dispozitive artizanale, circuite și componente electronice, precum și o cultură indoor de canabis au fost descoprite în urma celor 34 de percheziții efectuate în cursul zilei de azi la locuințele membrilor unei grupări specializate în comiterea de infracțiuni informatice și cu mijloace de plată electronică.

Nu mai puțin de 30 de persoane, printre acestea și un hunedorean, au fost audiate de polițiști la sediul D.I.I.C.O.T. — S.T. Ploiești, iar în urma perchezițiilor desfășurate ieri, s-au ridicat 30.000 de lei, precum și 200 de carduri bancare blank, o tastatură falsă de bancomat, un dispozitiv artizanal de înregistrare video, destinat a fi montat pe terminale A.T.M., un terminal P.O.S. și mai multe circuite și componente electronice ce pot fi utilizate ca parte integrantă în dispozitive de skimming.
De asemenea, în locuințele percheziționate, polițiștii au descoperit o cultură indoor de canabis, cuprinzând zece plante, aflate în diferite stadii de maturitate, împreună cu instalațiile de iluminare și încălzire aferente, precum și trei punguțe, conținând aproximativ 6 grame de droguri.
Prejudicul estimat, cauzat prin activitatea infracțională a persoanelor bănuite, este de aproximativ 400.000 de U.S.D.« (Știre anterioară)
(Următoarea știre) »