Consiliul Judeţean a dat liber la defrişări pe marginea şoselelor Hunedoara – Călan şi Hunedoara – Teliuc

teliuc hunedoara (26)-001 Peste 300 de metri cubi de masă lemnoasă, provenită în urma defrişărilor copacilor aflaţi pe marginea a două şosele din Hunedoara, vor fi valorificaţi de Consiliul Judeţean Hunedoara. Instituţia a aprobat tăierea copacilor de în zona de siguranţă a drumurilor judeţene 687 E Hunedoara – Teliucu Inferior şi 687 Hunedoara – Călan.
Motivul, spun iniţiatorii proiectului, îl reprezintă asigurarea unor condiţii de siguranţă pentru şoferi.
„Prin proiectul de hotărâre prezentat s-a propus aprobarea valorificării, prin vânzare, a unui volum brut de 301 metri cubi de masă lemnoasă pe picior, existentă pe zona de siguranță a drumurilor județene DJ 687E și DJ 687. cj hunedoara (16)În acest sens Consiliul Județean Hunedoara a trimis o adresă către Direcția Silvică Hunedoara privind analizarea arborilor uscați, rupți sau dezrădăcinați de pe zona de siguranță a drumurilor județene DJ 687E: Hunedoara – Teliucu Inferior și DJ 687: Hunedoara – Călan, în vederea efectuării unui act de punere în valoare, pentru evitarea riscului producerii unor accidente rutiere și asigurarea desfășurării traficului rutier în condiții de siguranță. Direcţia Silvică Hunedoara (Ocolul Silvic Hunedoara și Ocolul Silvic Simeria) a realizat inventarierea arborilor afectați și ne-a transmis actele de punere în valoare”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.
Lucrările vor fi scoase la licitaţie, preţul de pornire fiind de 50 de lei pe metru cub. Cele două şosele se află în prezent într-o stare deplorabilă, nu din cauza copacilor de pe marginea lor, ci mai ales din cauza gropilor şi a denivelărilor. Pe ambele drumuri judeţene în ultimul an avut loc mai multe accidente rutiere mortale, iar în mai multe zone de pe DJ 687 Hunedoara – Călan, în afara localităţilor, au fost amplasate indicatoare prin care viteza maximă de circulaţie este limitată la 30 de kilometri pe oră, din cauza denivelărilor şi stării carosabilului.



(Următoarea știre) »