Petroşaniul a fost astăzi un oraş verde

DSC_0156Sute de tineri din municipiul Petroşani au răspuns şi în acets an invitaţiei lansate de Primăria municipiului Petzroşani, Asociaţia Casa pro Urbis şi Asociaţia Petro Aqua şi au partiucipat la o nouă ediţie a acţiunii publice derulate sub genericul „Ziua Verde”.

DSC_0117Începută în urmă cu 4 ani, la iniţiativa părintelui Octavian Pătraşcu, „Ziua Verde” a devenit la Petroşani a manifestare îndrăgită în mod special de tineri, care-şi manifestă dorinţa de a trăi într-un oraş curat, frumos şi plin de zone verzi. În acest scop, an de an, tinerii de la toate unităţile de învăţământ din Petroşani s-au mobilizat pentru aparticipa la acţiunile de ecologizare a domeniului public sau de plantare de arbori şi arbuşti în diverse locuri din oraş. În acest an, dincolo de acest gen de activităţi, tinerii au recurs la o nouă modalitate de a le atrage atenţia şi celorlalţi că respectul pentru curăţenia oraşului este un respect pentru fiecare dintre cetăţeni. Astfel, copii de la şcoilile gimnaziale din Petroşani au colorat afişele speciale puse la dispoziţie de Asociaţia casa Pro Urbis cu desene conţinând mesaje prin care cetăpţenii sunt îndemnaţi să acorde respectul cuvenit păstrării curăţeniei oraşului.

DSC_0204Prezent, ca de fiecare dată, la deschiderea activităţilor prelijuite de „Ziua verde”, primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi s-a arătat încântat de interesul tinerilor pentru curăţenie, pentru frumos şi pentru ecologie şi a apreciatr desenele realizate de aceştia. „Nu putem juriza toate aceste desene pe care aţi decis să le expuneţi în tot oraşul – şi vă felicit pentru această ionedită idee de a atrage atenţia asupra respectului pe care cu toţii trebuie să-l avem faţă de mediul în care trăim – aşa că voi propune Consiliului local ca fiecare şcoală să fie premiată pentru aceste desene absolut deosebite. Vă mulţumesc pentru felul în care înţelegeţi să avordaţi tema aceasta a ecologiei şi respectul pe care-l arătaţi comunităţii. Sunteţi un real exemplu pentru toţi cetpăţenii Petroşaniului şi meritaţi aprecierile noastre, ale tuturor”, le-a spus tinerilor adunaţi în Centrul civic al Petroşaniului, primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

DSC_0030Potrivit organizaorilor şi în acest an, Ziua Verde a fost un eveniment de real succes la Petroşani.