Jandarmii la datorie în minivacanţa de 1 mai

     Peste 180 de jandarmi vor asigura un climat de linişte şi siguranţă cetăţenilor, în perioada 1-3 mai 2015, atât în staţiunile şi pe traseele montane, cât şi la manifestaţiile cultural-artistice, religioase, sportive ce se vor desfăşura în spaţiul public în judeţul Hunedoara. 

Jandarmii vor menţine ordinea publică în staţiuni şi pe trasee turistice

images (3)Jandarmii montani vor fi prezenţi în staţiunile montane Straja şi Parâng, pe traseele turistice din munţii Retezat, Vâlcan, Şureanu şi Parâng, precum şi în staţiunea Geoagiu Băi, unde sunt aşteptaţi să sosească numeroşi turişti.

Jandarmii montani sfătuiesc turiştii, care aleg să petreacă minivacanţa de 1 mai la munte, să nu se aventureze pe traseele turistice fără echipament adecvat şi să se informeze temeinic asupra traseului pe care doresc să îl parcurgă. De asemenea, trebuie să adopte un comportament decent, să nu săvârşească fapte de natură să tulbure ordinea publică şi să nu recurgă la deteriorarea amenajărilor turistice, marcajelor sau indicatoarelor.

Persoanele care se află în dificultate, trebuie să apeleze jandarmii montani şi salvamontiştii la numărul de urgenţă 112.

Jandarmii vor asigura ordinea publică la manifestaţiile cu public numeros

În această perioadă, jandarmii vor asigura ordinea la manifestările sportive şi cultural-artistice, dintre cele mai importante manifestări publice fiind:

  • manifestaţii cultural-artistice prilejuite de Zilele Municipiului Deva, Festivalul Tineretului din municipiul Hunedoara, Zilelor Maghiare din judeţul Hunedoara;
  • deschiderea sezonului estival în staţiunea balenoclimaterică Geoagiu-Băi;
  • Târgul European al Castelelor
  • Târgul tradiţional de animale şi mărfuri din comuna Pui;
  • competiţia Enduro Panorama în Ţinutul Pădurenilor;
  • meciul de handbal din Liga a I dintre echipele SCM Cetate Deva şi SCM Unirea Slobozia.
  • manifestări religioase la Mănăstirea Prislop

Jandarmii recomandă tuturor participanţilor la aceste adunări publice să respecte recomandările făcute de organizatori sau de forţele de ordine.