Prefectura Hunedoara dă „la loc comanda” Primăriei Petrila în scandalul primelor mascate!

     Primele de zeci de mii de lei mascate în „acţiuni de 8 Martie”, pe care ar fi vrut să le dea Primăria Petrila angajatelor nu au trecut de ochiul vigilent al Prefecturii Hunedoara. Asta pentru că proiectul încălca flagrant legislaţia.

images (4)Prefectura Hunedoara  a solicitat administraţiei publice din Petrila revocarea hotărârii de consiliu adoptate în luna februarie privind alocarea sumei de 24.300 de lei „pentru organizarea manifestărilor ocazionate de ziua de 8 Martie – Ziua Internaţională a Femeii”. Prefectul de Hunedoara, Sorin Vasilescu, a precizat că hotărârea a fost adoptată cu încălcarea normelor legale în materie şi asta din cauză că în prealabil nu a fost dezbătut, în Consiliul Local, un program de derulare a acestor manifestaţii, care să justifice alocarea de fonduri, program care să fie anexat proiectului de hotărâre. În plus,spune prefectul Sorin Vasilescu, „din raportul compartimentului de specialitate întocmit de dl.ec. Boantă Doru nu rezultă faptul că proiectul îndeplineşte condiţiile de legalitate, neexistând fondurile necesare pentru organizarea acestui eventiment”. În plus, se mai arată în documentul Prefecturii, deşi în motivarea hotărârii sunt menţionaţi 10 consilieri care ar susţine proiectul, în realitate proiectul a fost însuşit de unul singur. Sunt suficiente argumente legale pentru care prefectul de Hunedoara a cerut revocarea hotărârii, în caz contrar Primăria Petrila fiind acţionată în contencios – administrativ.

download (4)Reamintim că, în şedinţa din luna februarie, consilierii locali PSD din Petrila, ajutaţi de încă vreo doi aleşi ce se declară independenţi (Florin Ţurcaş şi Doru Ghiura) au suplimentat ordinea de zi a şedinţei de consiliu cu un proiect iniţiat chiar de ei privind alocarea sumei de 24.300 de lei pentru organizarea unor manifestari de 8 Martie. Manifestări ce nu erau detaliate dar care ar fi mascat, în realitate, acordarea de prime către angajatele din administraţia publică. Că au grijă de colegele lor nu este nimic rău, problema însă constă în faptul că bugetul este sărac, iar plata unor adaosuri salariale, fie ele şi de Ziua Femeii, nu este legală. Acest lucru a încercat să-l explice aleşilor de la PSD, la momentul respectiv, atât secretarul Primăriei, Toma Vărgatu, dar şi reprezentantul Serviciului Impozite şi Taxe, prezent de asemenea la şedinţă. Degeaba, însă, pentru că a urmat o demonstraţie a „muşchilor”, a demonstrării majorităţii din Consiliul Local, iar proiectul a trecut, chiar dacă nu avea  avizele absolut necesare din partea comisiilor de specialitate şi nu îndeplinea condiţiile de legalitate.