Boala avocatului a amânat dosarul fostului manager al Spitalului Lupeni

Avocatul fostului manager al Spitalului Municipal Lupeni, Mariana Mateescu, s-a îmbolnăvit, aşa că apelul acesteia la sentinţa de condamnare pentru abuz în serviciu nu a putut fi judecat.

images (12)Magistraţii de la Curtea de Apel Alba Iulia, unde se judecă apelul, au fost nevoiţi să amâne cauza pentru data de 21.05.2015, după ce la dosar a fost depusă o cerere de amânare formulată de apărătorul ales al inculpatului, “pentru imposibilitate prezentare din motive medicale”

Pe fond, sentinţa în acest caz a fost pronunţată în data de 4 februarie, când judecătorii de la Petroşani au decis condamnarea Marianei Mateescu pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu şi nerecuperarea prejudiciilor, ca urmare a nedispunerii si a neurmăririi de conducerea entităţii a măsurilor transmise de Curtea de Conturi. Prin aceeaşi sentinţă a fosta dmisă şi acţiunea civilă formulată de Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara – Autoritatea Administraţiei Publice Locale Lupeni – Spitalul Municipal Lupeni şi obligă inculpata să achite suma de 45.987, 65 lei cu titlu de despăgubiri civile către aceasta.

Mariana Mateescu a fost acţionată în judecată de administraţia publică din Lupeni şi Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Hunedoara, pentru fapte ce ar fi fost comise în perioada în care aceasta deţinea funcţia de manager al Spitalului Municipal Lupeni. După ce a plecat de la Lupeni, Mariana Mateescu a preluat funcţia de manager al Spitalului Municipal Vulcan, de unde a fost demisă în luna martie 2013. Dosarul penal în care a  fost condamnată a ajuns pe rolul instanţei la începutul lunii iunie 2013.