Ucigaşul cu BMW a contestat sentinţa

   Trei ani şi jumătate de închisoare i s-a părut prea mult tânărului care anul trecut, înainte de Paşti a luat două vieţi.

download (9) Codruţ Norocel Măturar a contestat sentinţa pronunţată de Judecătoria Petroşani, iar dosarul va ajunge pe masa judecătorilor de la Tribunalul Hunedoara. Măturar este teribilistul cu BMW, care anul trecut, în luna aprilie, a ucis, cu maşina, doi oameni. Judecătorii de la Petroşani au dispus condamnarea lui la trei ani şi jumătate de închisoare, pentru ucidere din culpă. Deasemena, magistraţii au decis că inculpatul, Codruţ Norocel Măturar, nu va mai avea voie să conducă timp de trei ani nici un fel de vehicul, iar urmaşii victimelor vor primi despăgubiri materiale cât şi morale din partea societăţii de asigurare la care acesta avea încheiată.

În data de 17 aprilie 2014, chiar în Joia Mare, Măturar a trecut cu BMW-ul său peste doi oameni care traversau reguamentar strada pe o trecere de pietoni din Petroşani, aşa cum s-a precizat la momentul respectiv. Una din cele două victime ale cumplitului accident rutier era mama micului Fabiani Prcsina, de la Şcoala Gimnazială „I.G.Duca” din Petroşani, unul din marile talente pianistice ale ţării noastre, aşa cum spun profesorii despre el, iar premiile obţinute atestă din plin acest lucru. Copilul o avea ca sprijin părintesc doar pe mama sa, dar Norocel i-a răpit-o de lângă el mult prea devreme. Făptuitorul a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, iar pe parcursul procesului s-aaflat în arest la domiciliu. Iniţial, Judecătoria Petroşani a dispus cercetarea lui în stare de arest preventiv, dar magistraţii de la Tribunalul Hunedoara au fost de acord cu cererea lui privind arestul la domiciliu.

Carmen Cosman – Preda