Toate tunurile pe Sindicatul Muntele. Vizat – Petre Nica

    Complexul Energetic Hunedoara îşi trăieşte, probabil, ultimele momente, iar impasul financiar a fost adâncit de o nouă sancţiune enormă pe care riscă să o plătească entitatea enrergetică, în valoare de circa 120 de milioane de euro.

Un management defectuos este cel care a adus CEH în această situaţie după doar doi ani de la înfiinţare, însă, aparent inexplicabil, toate tunurile sunt puse pe Sindicatul Muntele, reprezentativ la nivelul CEH, şi pe preşedintele lui, Petre Nica.

download (11)Adrian Jurcă, liderul de sindicat al minerilor de al Livezeni, neafiliat la “Muntele” aduce grave acuzaţii lansate în spaţiul public pe pagina sa de Facebook. “Decembrie 2014. După ce Sindicatul Muntele taie primele de Sf Varvara, mai mulţi conducători şi lideri de sindicat au ridicat bani, drept prime, de la Caseria Termocentralei Mintia. (…) Atenţie, aceste prime în bani plătite de la Caseria Termocentralei Mintia au fost ridicate de lideri de sindicat de la Sindicatul Muntele şi de oameni din administraţie în plus faţă de ce au primit fiecare angajat de rând( tichete cadou)”, susţine Jurca, arătând cum au fost minerii traşi pe sfoară.

Şi deputatul PSD Cristian Resmeriţă, acuzat în repetate randuri că ar fi fost un susţinător fervent al vechii conduceri a CEH şi în special a directorului adjunct pe care l-ar fi ajutat să ajungă pe funcţie, pare trezit din reverie şi pune tunurile tot pe Sindicatul Muntele şi pe liderul Petre Nica. Acelaşi lider care a cerut în repetate rânduri tăierea salariilor “nesimţite” încasate de fosta coducere şi chiar demiterea lor, tocmai din cauza managementului neperformant. Deputatul Resmeriţă poartă războiul cu Nica de la download (10)tribuna Parlamentului şi îl implică direct pe Primul Ministru, Victor Ponta. Demnitarul îi cere acestuia să dispună verificarea documentelor cu privire la deplasările, pontajul şi deconturile depuse de Petre Nica, dar şi să comunice care au fost rezultatele verificării similare efectuate de Corpul de Control al directorului general al CEH cu privire la documentele similare din august 2013. Totodată, Cristian Resmeriţă vrea să ştie, evident tot de la Primul Ministu, care a fost numărul membrilor Sindicatului Muntele în februarie 2013, lună în care acesta a devenit reprezentativ la nivelul CEH.

De precizat că nue ste pentru prima dată când, direct sau voalat, se contestă reprezentativitatea Sindicatului Muntele, iar pe rolul instanţelor de judecată au fost mai multe acţiuni în acest sens. Nica a fost acuzat chiar că a trădat interesele ortacilor pe care îi reprezintă şi a bătut palma cu administraţia Complexului Energetic Hunedoara pentru a-şi păstra beneficiile pe care le are în calitate de lider al sindicatului reprezentativ. A fost reclamat la poliţie de către reprezentanţii Sindicatului Liber Independent Electrocentarle Mintia – Deva, pentru că s-ar fi folosit de înscrisuri false pentru a-şi câştiga reprezentativitatea la nivelul Complexului Energetic Hunedoara.