Aninoasa, locul unde săgeata liberală merge „Drept la ţintă”

pnlaninoasa1Liberalii din Valea Jiului au început seria de activităţi dedicate aniversării a 140 de ani de la crearea PNL în Aninoasa, la baza sportivă a celor mai buni arcaşi ai ţării, acolo unde săgeata ţinteşte doar spre performanţă şi glorie.

Liberalii, veniţi din toată Valea Jiului pentru a-i cunoaşte pe arcaşii lui Viorel Hăbian (el însuşi un lider al noului PNL), au aflat şi că, în urmă cu aproape un secol, un alt liberal de seamă al Văii Jiului, Romulus Miocu, semna actul de naştere al şcolii generale din Iscroni. Despre alte performanţe ale liberalilor din Valea Jiului, în special în primii ani ai secolului XX, a vorbit, cu măiestria-i inconfundabilă, scriitorul Valeriu Butulescu.

pnlaninoasa2În ciuda „scandalului Atanasiu”, debutul Săptămânii liberale din Valea Jiului îi găseşte pe reprezentanţii celor „două tabere” ale noului PNL împreună, acţionând sub semnul unităţii. Acesta a fost, de altfel, şi elementul comun al discursurilor politice care s-au rostit la reuniunea PNL de la Aninoasa.

„În Valea Jiului, sub stindardul liberalismului, se naşte o mişcare politică puternică, formată din oameni politici de calitate care vor să demonstreze că, prin unitate, pot duce săgeata liberală spre victoria în alegerile din 2016”, a declarat Costel Avram, vicepreşedintele PNL Hunedoara şi coordonator al ortganizaţiilor liberale din Valea Jiului.

„Cred că, aşa cum cele două ape care dau numele regiunii noastre, Jiul de Est şi Jiul de vest se întâlnesc la Aninoasa, formând un singur Jiu, tot aşa două partide considerate încă de mulţi drept diferite demonstrează astăzi, la Aninoasa, că se pot reuni pentru a forma un PNL puternic. Cu acest argument, îmi doresc ca, în 2016, să sărbătorim tot aici, la Aninoasa, prima ţintă victorioasă a săgeţii liberale: câştigarea Primăriei de către candidatul PNL”, a declarat Adrian David, vicepreşedinte Consiliului judeţean Hunedoara.

pnlaninoasa3În valea Jiului, activităţile cultural-artisdtice şi sportive dedicate aniversării celor 140 de ani de la înfiinţarea PNL continuă şi în zilele următoare.