Concurs pe teme de istorie la Petroşani, de Ziua Europei

DSC_0499Municipalitatea din Petroşani a ţinut să marcheze astăzi aniversarea zilei de 9 Mai împreună cu câteva sute de tineri de la unităţile de învăţământ de pe raza localităţii, invitaţi la un concurs pe teme de istorie vizând tripla semnificaţie a Zilei de 9 mai: Ziua Independenţei de Stat a României, Ziua Victoriei şi Ziua Europei.

DSC_0496”Ziua de 9 mai a devenit şi pentru România odată cu intrarea noastră în Uniunea Europeană în 2007 o zi foarte importantă. 9 mai pentru noi, pentru români şi nu numai, are mai multe semnificaţii, o triplă semnificaţie pentru noi, dar una foarte puternică, aceasta a zilei Europei. Europa este una dintre cele mai puternice construcţii sociale şi economice care există în lume şi cea mai performantă construcţie socială care există şi pentru care foarte mulţi români s-au zbătut şi au visat să prindă această zi” le-a reamintit şi primarul Tiberiu Iacob Ridzi celor prezenţi la acest eveniment.

DSC_0492castigatoriEchipajele şcolilor gimnaziale participante la acest inedit concurs au fost premiate de către municipalitate, premiile fiind înmânate câştigătorilor chiar de către pşrimarul Petroşaniului. În plus, acesta a ţinut să le spună tinerilor că „sunteţi generaţia tânără, viitorul acestei ţări şi al Europei şi cu siguranţă veţi beneficia din plin de toate drepturile şi facilităţile pe care le are Uniunea Europeană pentru cetăţenii săi”.



(Următoarea știre) »