Cele mai intalnite mituri despre igiena dentara. Ce se intampla de fapt daca mancam fructe inainte de culcare

        Miturile potrivit carora consumarea fructelor inainte de culcare ajuta la curatarea dintilor peste noapte, dar si cele potrivit carora toate apele de gura au acelasi efect sunt cele mai raspandite.

61668015

Expertii in igiena orala trag un semnal de alarma si avertizeaza ca aceste mituri pot fi de-a dreptul periculoase, mai ales ca multe nu au nici macar un sambure de adevar.

De exemplu, consumarea fructelor inainte de a merge la culcare poate inlocui spalatul pe dinti intrucat ajuta la curatarea eficienta a dintilor. Cat se poate de fals! Fructele contin mult zahar, inamicul principal al unei danturi sanatoase, iar aciditatea fructelor creste si aciditatea din cavitatea bucala, favorizand dezvoltarea bacteriilor.

In plus, deoarece pe parcursul noptii glandele salivare secreta mai putina saliva, aciditatea se mentine in timpul somnului, iar dintii sunt mai expusi dezvoltarii cariilor.

Toate tipurile de apa de gura au acelasi efect – iata un alt mit fals. La fel cum nu toate pastele de dinti sunt identice, acelasi lucru se aplica si in cazul apei de gura. Spre exemplu, cei care au gura uscata sau ulceratii in cavitatea bucala trebuie sa evite apa de gura care contine alcool.

Si tineti minte ca apa de gura nu serveste drept inlocuitor pentru ata dentara si pentru curatarea restului cavitatii bucale.

„Un periaj mai agresiv inseamna un periaj eficient” este o alta credinta lipsita de adevar. Este de preferat un periaj mai bland, care pune accent mai degraba pe miscarile circulare pe fiecare dinte decat pe intensitatea lor. Periajul agresiv va poate irita gingiile si nu exista nicio garantie ca elimina mai eficient resturile alimentare.

https://stirileprotv.ro/