Profanatorul mormântului lui Arsenie Boca a fost eliberat

download (6)
Bărbatul din Maramureş care a profanat, vineri noaptea, mormântul părintelui Arsenie Boca de la Mănăstirea Prislop, va fi cercetat în stare de libertate.

Ordonanța de reţinere în baza căruia acesta a fost arestat ieri a expirat astăzi la prânz și bărbatul urmează acum, potrivit deciziei procuorilor, să fie cercetat în stare de libertate pentru profanare de morminte. Poliţiştii continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Haţeg, pentru se stabili cu exactitate împrejurările în care a fost comisă fapta.

Omul a fost preluat astăzi de familie de la sediul IPJ Hunedoara şi dus acasă, în Maramureş. Reprezentanţii familiei acestuia au declarat că, mai mult ca sigur, bărbatul va fi dus, pentru o evaluare a stării sale de sănătate, la un Spital din Sighet.

Bărbatul a declarat ieri polițiștilor că a săpat o groapă la mormântul de la Prislop pentru că el i-ar fi cerut acest lucru și a cerut apoi patriarhului Daniel să convoace Sfântul Sinod pentru a-l canoniza pe părintele Arsenie Boca.

[slideshow_deploy id=’1053′]