Oficiul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate de la Petroşani va funcţiona permanent

images
Înfiinţat de ceva timp într-un spaţiu al Ambulatoriului de specialitate de lw Spitalul Municipal Petroşani, biroul teritorial al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate funcţiona doar o singură zi pe săptămână pentru cetăţenii din Valea Jiului. Începând de astăzi, locuitorii Văii Jiului care au nevoie de serviciile CJAS vor scăpa de calvarul cozilor interminabile şi al nervilor întinşi la maxim, cum se întâmpla până acum.

În urma demersurilor întreprinse de senatorul UNPR Haralambie Vochiţoiu, începând de luni, 15 iunie a.c., acest birou al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Hunedoara, va funcţiona cu program permanent la Petroşani. „Iată că demersurile mele pentru aprobarea acestui proiect au dat roade, iar de luni 15 iunie a.c., vom avea la Petroşani un oficiu permanent al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate. Am realizat acest proiect din dorinţa de a veni în întâmpinarea solicitărilor asiguraţilor din zona Văii Jiului şi pentru a-i scuti de costurile unor deplasări multiple la sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Hunedoara. Distanţa de la Deva, unde este sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, şi municipiul Petroşani este de 100 km, iar ghişeul din cadrul Spitalului de Urgenţă Petroşani, cu program de o singură zi pe săptămână, joia, nu făcea faţă numărului mare de solicitări”, a constatat senatorul Vochiţoiu.

Din datele furnizate pentru realizarea acestui proiect reiese că în medie circa 220 de persoane din toată Valea Jiului se adresează în ziua de activitate acestui ghişeu pentru soluţionarea diverselor probleme. Necesitatea înfiinţării unui birou permanent era astfel pe deplin justificată în condiţiile în care, în Valea Jiului, locuiește aproape un sfert din populația judeţului.

Demersurile pentru obţinerea permanenţei în acordarea serviciilor la ghişeul din Petroşani al CJAS au fost iniţiate de senatorul Haralambie Vochiţoiu, în urma sesizărilor primite în acest sens de la cetăţeni la biroul său parlamentar de la Petroşani.

vochitoiu-hary1“Le mulţumesc domnului Nicolae Bănicioiu, Ministrul Sănătăţii, domnului Vasile Ciurchea, Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, şi Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Hunedoara pentru sprijinul acordat în realizarea acestui proiect deosebit de important pentru locuitorii Văii Jiului”, a declarat senatorul Haralambie Vochiţoiu.

[slideshow_deploy id=’13835′]