Staţia de sortare a deşeurilor, gata de inaugurare

Staţia de sortare şi transfer din Petroşani, cuprinsă în proiectul privind managementul integrat al deşeurilor este gata de inaugurare.

statie_sortare

Evenimentul are loc luni, la orele 13.00, pe amplasamentul fostei mine Dâlja, acolo unde a fost amenajată, cu fonduri europene, Staţia de sortare şi transfer, de către Consiliul Judeţean Hunedoara. La inaugurarea obiectivului vor participa reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Hunedoara, ai constructorului, precum şi cei care au asigurat asistenţa tehnică.

Valoarea contractului este de peste 21 de milioane  de lei, iar suma necesarăa fosta asigurată, în proporţie de 90% din fonduri europene. Stația de sortare deşeuri Petroşani are o capacitate de 15 980 tone/an şi o suprafaţa construită de 3 000 mp, în timp ce staţia de transfer are o capacitate de 42 571 tone/an.  Potrivit oficialilor CJ Hunedoara, deşi va fi inaugurată luni, staţia va fi ţinută în conservare până la finalizarea integrală a proiectului.

Proiectul total privind managementul integrat al deşeurilor în judeţul Hunedoara a fost estimat la circa 70 de milioane de euro şi prevede construirea unui deponeu ecologic cu o capacitate de patru milioane de metri cubi în localitatea Bârcea Mare, dar şi a mai multor staţii de sortare şi de transfer al deşeurilor. De asemenea, proiectul prevede şi închiderea gropilor de gunoi din judeţ care nu respectă normele de mediu europene.

[slideshow_deploy id=’17636′]