Peştii morţi pe Jieţ, analizaţi în laborator

 

Doar analizele de laborator vor elucida misterul peştilor găsiţi morţi pe pârâul Jieţ. Ancheta ia în calcul două variante, respective lucrările de amenajare a podului sau braconajul piscicol.

jiet2

Mai mulţi peşti găsiţi morţi pe Jieţ au fost duşi la laborator în vederea efectuării analizelor care să stabilească de ce anume au murit aceştia. Potrivit unor informaţii se merge pe varianta otrăvirii apei cu substanţe necunoscute, dar şi pe cea a braconajului piscicol. Deşi probele de apă prelevate nu au indicat modificări, este luată în calcul şi varianta ca substanţa care a afectat peştii să fi fost dusă la vale, în condiţiile în care ancheta a fost declanşată după zeci de ore de la primele semnale privind incidentul.

Reamintim că, miercuri dimineaţa mai mulţi peşti morţi au fost găsiţi plutind morţi în Jieţ, dar primele semnale în acest  sens au existat încă de marţi seara, când un localnic a sesizat acest aspect celor de la Ocolul Silvic Petroşani. Toţi factorii responsabili s-au pus în mişcare şi a  fost declanşată şi o anchetă pentru a stabili cauzele acestui incident periculos.

[slideshow_deploy id=’21426′]