Polițele RCA se vor scumpi din 2016

Polițele RCA vor suferi o majorare a tarifelor din 2016, anunță specialiștii societăților de asigurări. Potrivit Digi24, tarifele RCA vor crește din cauza noilor standarde europene din domeniu, care obligă la majorarea capitalului firmelor de asigurări, dar și din cauza falimentului Astra. Creșterea tarifelor RCA în 2016 este estimată la 15%, iar reprezentanții companiilor de asigurări estimează că va fi făcută în două sau chiar trei etape. Situația apare după ce tarifele RCA au crescut deja la scurtă vreme după falimentul societății Astra.

14-polite-asigurari-shutterstock-37

Noile reglementări europene în domeniul RCA vor duce la o reducere a fraudelor în acest domeniu. Din păcate, nu vorbim despre o reducere a fraudelor pe partea de despăgubiri, ci despre fraudele comise la momentul înregistrării mincinoase a datelor tehnice ale vehiculelor asigurate. Eliminarea fraudelor la acest capitol va fi făcută prin acordarea accesului asiguratorilor la baza de date RAR, prin care vor putea avea acces la capacitatea cilindrică și la masa maximă totală autorizată a unui vehicul, fără ca brokerul să se bazeze pe declarația clientului.

Majorarea tarifelor RCA din 2016 vine după mai mulți ani de creșteri consecutive a tarifelor asigurărilor de acest tip. Singura excepție în lungul șir de creșteri a venit în februarie 2015, când mai multe companii de asigurare și-au revizuit tarifele pentru anumite categorii de asigurați, cum ar fi șoferii tineri, cărora li se aplicau tarife semnificativ mai mari decât în cazul altori categorii de șoferi. Reprezentanții societăților de asigurări acuză la rândul lor cote ridicate ale despăgubirilor, care nu sunt acoperite de cuantumul încasărilor polițelor RCA, de unde și necesitatea majorării tarifelor pe această categorie

[slideshow_deploy id=’17217′]

automarket.ro