Liceeni din Petroșani au intrat în campanie electorală pentru un loc în Consiliul Consultativ al Tinerilor

alegeritineriConsiliul local al municipiului Petroșani va avea, peste foarte puțin timp, un ”concurent”, după ce, la inițiativa primarului Tiberiu Iacob Ridzi, mai mulți elevi ai claselor a X-a de la Colegiile de pe raza Petroșaniului au fost invitați să constituie o ”instituție în oglindă” a forului legislativ local.

Consiliul Consultativ al Tinerilor va lua ființă pe 17 noiembrie, odată cu desemnarea celor 19 elevi care-și vorcâștiga dreptul de a face parte din acest for al tinerilor. În acest scop, astăzi, la sediul Primăriei din Petroșani, în prezența colegilor, a profesorilor, dar și a membrilor Consiliului local al municipiului Petroșani, 38 de tineri, elevi de clasa a X-a și-au prezentat candidaturile pentru funcția de consilier. Timp de două săptămâni, tinerii vor exersa drepturile civile electorale într-o campanie electorală în care trebuie să-și convingă colegii că merită să facă parte din Consilul Consultativ al Tinerilor, care va duce proiectele tinerilor din Petroșani chiar în atenția administrației locale.

”Cei 38 de elevi ai claselor a X-a de la colegiile din comunitatea noastră și-au lansat astăzi candidatura într-un cadru care a adus de multe ori emoțiile la maximum. Sunt elevi cu rezultate deosebite atât la învățătură cât și în activitățile extrașcolare. Naturalețea, spontaneitatea, optimismul dar și maturitatea ideilor, a proiectelor propuse celor prezenți, au fost elementele cu care tinerii și-au afirmat personalitatea și dorința de a se face utili în comunitate. Le doresc tuturor succes în cele două săptămâni de campanie electorală la nivelul colegiului”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi, inițiatorul acestui proiect.

alegeritineri6Primarul Petroșaniului speră că prin intermediul acestui exercițiu de democrație, tinerii din Petroșani vor învăța ce îneamnă atitudinea civică, așa cum vor învăța să se implice activ în viața publică a comunității, atunci când vor ajunge la vârsta la care vor putea alege și vor putea fi aleși în funcții publice la nivelul autorităților publice locale.

Pentru derularea acestui proiect organizatorii – Primăria și Consiluul local Petroșani și Asociația Casa pro Urbis în parteneriat cu Colegiile din Petroșani – au pus la dispoziție și un grup social pe facebook, intitulat Consiliul Consultativ al Tinerilor, unde vor fi postate toate evenimentele semnificative din cadrul acestui proiect.

 

[slideshow_deploy id=’17454′]



(Următoarea știre) »