GALERIE FOTO/ Diplome şi cărţi – document pentru cei mai vechi angajaţi ai ApaServ Valea Jiului

Angajaţii operatorului de apă din Valea Jiului, ApaServ Valea Jiului SA, au fost, vineri, în sărbătoare. Cei care lucrează de 20 de ani la acastă societate au primit diplome, dar şi o carte – document a scriitorului şi jurnalistului Marian Boboc, Vremea apeductului” („File din istoria producţiei şi exploatării apei în Valea Jiului”).  La manifestarea desfăşurată în foaierul Teatrului “I.D. Sîrbu” din Petroşani au fost invitaţi şi primarii din Valea Jiului, însă au dat curs invitaţiei doar Tiberiu Iacob – Ridzi (primarul din Petroşani) şi Gheorghe Ile (Vulcan).

1

Anul acesta s-au împlinit 20 de ani de când funcţioenază această societate, sub diverse denumiri schimbat de-a lungul vremii, iar momentul a fost marcat încă o dată, “pionii centrali” ai manifestării fiind angajaţii. Pentru cei ai vechi dintre ei s-au pregătit diplome aniversare, în semn de apreciere. “Anul 2015 este anul în care aniversăm împlinirea a 20 de ani de la înfiinţarea firmei de apă din Valea Jiului. Din datele noastre, 117 oameni au 20 de ani de când lucrează la ApaServ. Coroborat cu faptul că Marian Boboc a scris această carte, am lansat această carte şi am dat şi câte o diplomă în semn de preţuire pentru angajaţii firmei ApaServ Valea Jiului, neuitând niciodată că resursa umană este lucrul cel mai important în orice societate”, a declarat directorul SC ApaServ Valea Jiului SA, Costel Avram.

Diplome au primit şi primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi, dar şi edilul din Vulcan, Gheorge Ile, cel care a mărturisit că a lucrat la ApaServ în tinereţe, ca să se poată întreţine la facultate.

Istoria apei din casele oamenilor

Un scurt istoric arată că, la data de 7 aprilie 1995 s-a înființat Regia Autonomă a Apei Valea Jiului Petroşani, prin desprinderea din Regia Autonomă de Gospodărire Comunală şi Locativă Petroşani, aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Hunedoara. Obiectul de activitate al Regiei Autonome a Apei Valea Jiului a fost furnizarea serviciilor de apă și canalizare pentru Valea Jiului. Angajații, în număr de 459, cu care structura nou înființată își începe activitatea sunt transferațide la RAGCL Petroșani. În perioada1995 – 1999 numărul angajaților ajunge la 768 și asigură explotarea a 668 km rețele. În decembrie 2007, RAAVJ își schimbă forma deorganizare și devine societate pe acțiuni cu unic acționar Consiliul Județean Hunedoara, sub denumireade SC Apa Serv Valea Jiului SA. Ulterior se conformează regulilor instituționale solicitate de Uniunea Europeană pentru accesarea de fonduri nerambursabile și, pe lângă Consiliul Județean Hunedoara, devin acționari toate primăriile din Valea Jiului, iar societatea devine Operator Unic Regional, asigurând serviciul de alimentare cu apă și canalizare pentru aproximativ 130.000 de locuitori. În prezent, Apa Serv asigură exploatarea a aproximativ 900 km rețele și are peste 500 de angajați.

23

22

21

20

19

17

15

14

13

12

11

10

8

7

6

5

4

3

2