Curioşii, cot la cot cu turiştii la Centrul de Informare Turistică din Petroşani

Aproximativ 100 de persoane au trecut pragul Centrului de Informare şi Promovare Turistică din Petroşani de la jumătatea lunii decembrie de când a fost inaugurat.
COR_2397
Adrian Mraz, directorul Centrului, spune că atât turiştii, cât şi localnicii au trecut pe aici. „În prima parte a perioadei au venit mai ales localnici, de curiozitate, să vadă ce materiale avem, cu ce suntem dotaţi. Acum, că a început şi sezonul la munte, vin mai ales turişti, care se interesează de starea pârtiilor, stratul de zăpadă, programul telescaunului, dacă se pot face abonamente, dar şi căile de acces şi dacă se poate ajunge la munte cu maşina”, a declarat Adrian Mraz. Nu numai cei care vor să ajungă în Parâng trec pe la Centrul de Informare Turistică din Petroşani, ci şi doritorii de schi în Straja sau chiar pe Transalpina.
Cât priveşte materialele promoţionale de care dispune CIPT Petroşani, Mraz spune că nu sunt foarte multe sau diversificate, dar asta şi pentru că bugetul Centrului este deocamdată în construcţie, nefiid încă aprobat şi nici cabanierii nu au venit cu materiale de promovare, deşi au până la urmă interes direct să atragă turiştii spre ei. De precizat că nu doar informaţii turistice pot fi oferite doritorilor, ci  şi cele legate de obiectivele istorice, culturale sau religioase din municipiul Petroşani
Proiectul a fost aprobat de finanţatorii europeni în cadrul POR 2007-2013 (Axa prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”; Domeniul major de intervenţie 5.3 „Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică”.Construcţia a fost amplasată pe marginea DN 66 (E79), în zona Petroşani Nord (lângă sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani), în imediata vecinătate a gării CFR, dar şi în apropierea unui sens giratoriu.
Valoarea totală finală a proiectului a fost de 525.210,16 lei cu TVA, din care valoarea finanţării nerambursabile a fost de 416.510, 43 lei.
[slideshow_deploy id=’19661′]