Festivalul Oamenilor de Zăpadă din Straja a adus mii de turiști în stațiune

Un om de zăpadă gigant de aproape patru metri, o nuntă cu mireasa părăsită la altar, minerul ecologist ori îndrăgostiți de Valentine’s Day, toate au fost reprezentate din zăpadă în Straja, la Festivalul Oamenilor de Zăpadă.  

20160213_131127

Circa 3000 de turiști au urcat la schi în stațiunea din vestul Văii jiului, dar și pentru a participa la ediția cu numărul 13 a Festivalului Oamenilor de Zăpadă. Încă de la primele ore ale dimineții, turiștii au ieșit din cabane pentru a-și realiza creațiile din zăpadă, iar la finalul concursului până și organizatorii au fost impresionați.  Așa se face că la jurizare, organizatorii au întâlnit de la o nuntă în adevăratul sens al cuvântului și până la un om de zăpadă gigant, de aproape patru metri. Că tot este la modă ca ISU să „ardă” tot, în Straja, un turist a făcut și primul pompieri care „nu arde de nerăbdare să dea amenzi”, spune Tofan Sotil, realizatorul pompierului.

20160213_125652

Nunta cu alai a fost cea mai complexă creație și până să ajungă juriul la ei, realizatorii au pus de o petrecere în toată regula, cu vin fier și țuică, chiar dacă mireasa a fost părăsită de mire în fața altarului.

20160213_130420
„Avem circa 3000 de turiști în Straja și a nins abundent încă de vineri, astfel că am avut zăpadă proaspătă și din belșug pentru festival. Ne bucurăm că turiștii se simt bine și vin în număr mare în stațiune, iar participarea la concurs a fost și în acest an foarte mare. Ca de fiecare dată toți cei care au realizat oameni de zăpadă au fost premiați, pentru că la fiecare creație a pus suflet și un copil iar aceștia ar fi fost dezamăgiți să afle că nu au primit un premiu”
, a declarat, Emil Părău, organizatorul festivalului.

20160213_125541

[slideshow_deploy id=’19661′]