Miting la Petroşani. “Vrem lămpaşe aprinse, nu mâini întinse”!

 

Ploaia rece nu i-a ţinut în case pe cei care au cerut salvarea mineritului şi a producţiei de energie, domenii care reprezintă plămânul economic al judeţului Hunedoara.

Picture 017

Peste 1000 de oameni au participat la mintingul organizat de Sindicatul Muntele, în cadrul campaniei „Hunedoara suntem noi” şi au cerut găsirea unor soluții pentru salvarea mineritului și a producției de energie electrică bazată pe cantitatea cărbunelui extras din Valea Jiului. „Am intrat în Uniune, ca să importați cărbune!”; „V-am votat cu speranță, ne tratați cu ignoranță!” și „Vrem lămpașe aprinse, nu mâini întinse!

Picture 018

„Cerem Guvernului să găsească într-un ritm alert soluții pentru păstrarea locurilor de muncă”, a declarat președintele Sindicatului „Muntele”, Petre Nica, precizând că mineritul și producția de energie se află într-o situație dezastruoasă din punct de vedere economic. De asemenea, președintele Cartel Alfa Hunedoara, Petru Vaidoș, a spus că este nevoie de o modificare a legii dialogului social, în condițiile în care la nivel național a dispărut obligativitatea încheierii unui contract colectiv de muncă și ca o primă consecință două milioane de muncitori lucrează cu salariul minim pe economie.

Picture 019

La acţiunea de protest au fost prezenți și reprezentanți ai sindicatelor din Oltenia, precum și președintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Picture 022

Picture 024

Picture 025

[slideshow_deploy id=’20328′]