„Iert, dar nu uit”?!/ primarul Ile a semnat autorizaţia pentru atelierul celui care a incendiat maşina fiului său

Una-i una, alta-i alta, pare să fie motto-ul primarului din Vulcan, Gheorghe Ile, căruia nu i-a tremurat mâna când a pus semnătura pe autorizaţia de amenajare a unui atelier de croitorie pentru Giany Simulea. 

ile-gheorghe

Este fix acelaşi Giany Simulea care, în 2012, a fost condamnat pentru că a incendiat, în parcare, autoturismul de lux al fiului primarului Gheorghe Ile. Pentru bună  purtare, incendiatorul – care şi-a recunoscut fapta, dar nu a putut explica de ce a făcut acest lucru – a beneficiat de clemenţa judecătorilor, care i-au aprobat, în septembrie 2015, cererea de liberare condiţionată, aşa că s-a putut întoarce în Vulcan. Numai că tânărul are de plătit nişte daune, deloc mici, şi, în consecinţă, trebuia să facă şi rost de bani de undeva şi experienţa spune că cel mai simplu este să profesezi într-un domeniu la care te pricepi. Autorizaţia pentru mica afacere a fost eliberată de primăria condusă de Gheorghe Ile. „Da, i s-a eliberat autorizaţia. Pentru ceea ce a făcut trebuie să plătească, să dea banii. Am depus actele pentru executarea silită”,a  declarat primarul Gheorghe Ile.

Reamintim că, în luna decembrie a anului 2012, Giany Simulea a fost condamnat de Judecătoria Petroşani la 4 ani şi jumătate pentru distrugere şi şantaj. De asemenea, acesta a fost obligat de instanţă să achite suma de 210.770 lei cu titlul de despăgubiri civile către Porche România, 15.000 de lei cu titlul de daune morale, respectiv 11.000 de lei cheltuieli judiciare către stat. În plus, magistraţii au dispus aplicarea de sechestru asigurător pe autoturismul lui, precum şi pe suma de 1.018 lei ridicată în timpul percheziţiei efectuate la domiciliul lui. Recursul formulat la Tribunalul Hunedoara nu a fost de natură să-i simplifice situaţia, dar trebuie precizat că bărbatul nu a putut explica nici un moment ce anume l-a îndemnat să recurgă la acest gest, oricum probat de anchetatori. Potrivit rechizitoriului, la finele lunii mai 2012, Simulea a încercat să obţină, prin ameninţări, suma de 50.000 de euro, iar ulterior, după ce a văzut că nu poate lua banii, a incendiat maşina de lux a lui Alexandru Ile, în valoare de 73.420 de euro, aflată în parcare.

[slideshow_deploy id=’19869′]