Judeţul Hunedoara, culoar pentru transporturile ilegale de imigranţi!

 

Polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T din București au prins în flagrant delict membrii unei grupări infracționale, în timp ce intenționau să treacă ilegal granița de vest a României 8 migranți sirieni și irakieni. Judeţul Hunedoara era culoar pentru traficul ilegal de migranţi.

macedonia_imigranti_39735200

Oamenii legii au reţinut 4 persoane pentru complicitate la infracțiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat și trafic de migranți.

La data de 28 februarie a.c., polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial București au depistat un transport de migranți, la frontiera României cu Ungaria, a anunţat Poliţia Română. Cei în cauză au transportat migranții cu două autoturisme, pe ruta București-Sibiu-Deva-județul Arad.

Din probatoriul administrat a rezultat că grupul infracțional organizat era format din cetățeni romani, precum și din cetățeni străini, ce acționau pe diferite paliere, respectiv recrutare, găzduire, îndrumare, apoi transport spre granița de vest a României.

Membrii grupării ar fi racolat și transportat migranți, cetățeni sirieni și irakieni, ce doreau să tranziteze granițele mai multor state, cu intenția de a ajunge în spațiul Schengen. „În urma acestor activități, au fost depistați 8 migranți (4 femei, 3 copii minori și un bărbat de cetățenie siriană și irakiană), care urmau să treacă fraudulos frontiera de stat a României, cu sprijinul membrilor grupului infracțional organizat. În urma administrării probatoriului,  patru dintre membrii grupării au fost reținuți pentru 24 ore, pentru constituirea unui grup infracțional organizat, complicitate la infracțiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat și trafic de migranți”, spun poliţiştii.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și al Serviciului Român de Informații. La acțiune au participat și polițiști de frontieră și jandarmi.

[slideshow_deploy id=’13837′]