FOTO/O mare de lacrimi nesecate. Radu Sienerth, condus pe ultimul drum

 

O mare de lacrimi a curs astăzi pentru Radu Sienerth, tânărul pentru care destinul s-a frânt pe un pat de spital, după o grea suferinţă. Radu Sienerth este ultima victimă a tragediei din Clubul Colectiv, din data de 30 octombrie, iar medicii şi familia au sperat până în ultima clipă că tânărul de doar 22 de ani va învinge moartea.

IMG_20160317_122951

Din păcate, pentru Radu Sienerth, destinul s-a frânt brusc, luni la prânz după 4 luni şi jumătate în care a suferit pe un pat de spital. O mare de oameni s-au adunat, joi, pentri a-l conduce pe ultimul drum pe cel care ar fi putut avea în faţă un viitor strălucit, dar cu care viaţa nu a mai avut răbdare. Pentru Radu Sienerth şi Preşedintele României, Klaus Iohannis a trimis o coroană de flori, în semn de preţuire şi respect, alături de toţi cei care l-au cunoscut, l-au apreciat şi l-au iubit. Lacrimile familiei îndoliate, frântă de durere, nu vor seca niciodată, iar cuvintele nu îşi găsesc rostul şi sensul în astfel de momente în care tristeţea şi durere pun stăpânire peste sufletele cernite.

IMG_20160317_123509

Radu a  fost mai presus de toate un tânăr admirabil, o capacitate intelectuală, după cum povestesc cei care l-au cunoscut, un om cald, calm, liniştit şi studios. Trecerea lui în nefiinţă a şocat întreaga comunitate, care s-a rugat şi a sperat că va învinge, că va câştiga lupta pentru viaţă. Din păcate, însă, destinul l-a înfrânt, alături de alţi 63 de tineri frumoşi a  căror singură „vină” a fost că s-au aflat în Clubul Colectiv,  în acea noapte cumplită din data de 30 octombrie.

IMG_20160317_130510

Radu Sienerth, student la ASE, se afla în Clubul Colectiv din Bucureşti împreună cu alţi doi prieteni. Doi dintre ei, aflaţi chiar lângă uşa de acces, au reuşit să iasă de urgenţă din încăperea cuprinsă de fum şi flăcări, însă al treilea a fost trântit la pământ şi suprins de flăcările ucigaşe. Radu a ajuns la Spitalul Floreasca, unde a fost operat de urgenţă, însă starea lui a continuat să fie extrem de gravă, chiar critică, dat fiind faptul că a suferit inclusiv arsuri ale căilor respiratorii. A suferit mai multe intervenții chirurgicale în tot acest timp, însă medicii au spus că era extrem de slăbit iar sistemul lui imunitar nu a mai făcut față. S-a stins lăsând în urmă doar suferinţă, iar joi a fost condus pe ultimul drum.

Drum bun spre lumină!

[slideshow_deploy id=’22083′]