Protocol pentru judeţul Hunedoara lansat de jurnalişti

Jurnaliştii prezenţi la protestul din această dimineaţă au redactat un protocol, o scrisoare deschisă adresată hunedorenilor în care nu doar că îşi motivează acţiunea, dar le solicită să ia atitudine. Judeţul Hunedoara mai poate fi încă salvat şi împreună putem reuşi.
Vă prezentăm în continuare documentul lansat astăzi în spaţiul public, adresat tuturor hunedorenilor:
protest
„Scrisoare deschisă adresată HUNEDORENILOR
PROTOCOL
Da, ştim că sunteţi obişnuiţi cu noi ALTFEL. Ne vedeţi doar cu pixurile în mână, în spatele camerelor de luat vederi sau cu aparatele de fotografiat agăţate de gât. Şi da, dumneavoastră vorbiţi, iar noi ascultăm şi apoi scriem.
Astăzi a fost ALTFEL. O oră a noastră pentru NOI. Pentru NOI – toţi locuitorii judeţului Hunedoara care dincolo de categoria socio-profesională pe care o reprezentăm conştientizăm importanţa individuală a fiecăruia în parte.
Şi pentru asta am înţeles să nu rămânem nepăsători în redacţii.
Timp de 60 de minute am aşteptat, în faţa Complexului Energetic Hunedoara, să fim „luaţi la întrebări”. Cine? Ce? Cum? Pentru ce? De ce acum?
Nu a „îndrăznit” nimeni să ne întrebe „cât indică ora Hunedoarei”. Am sesizat doar câteva siluete după perdele şi câţiva paparazzi care fotografiau din afara perimetrului peste care ne-am trezit „proprietari”. Dobândisem „drepturile de autor”
Aşa că astăzi am fost MUŢI, într-un protest fără cuvinte.  Ştim, după atăţia ani de documentare, că sunteţi obişnuiţi cu o altă cultură a protestelor. Dar trebuie să vă informăm şi că activitatea noastră se bazează pe argumente şi pe probe, aşa că – dincolo de „muţenia afişată în curtea CEH”- noi VORBIM. ŞI o vom face şi prin acest PROTOCOL pe care vi-l propunem. Un PROTOCOL pentru VIITORUL DEMN AL HUNEDORENILOR.
Noi, jurnaliştii din Valea Jiului, judeţul Hunedoara, simţim, vedem, semnalăm şi avertizăm că cel mai mare duşman al zilei de mâine este PASIVITATEA.
HUNEDOARA nu are vârstă, nici de majorat, nici de pensionare. Cum HUNEDOARA nu este doar a unuia sau a altuia. Este a noastră a tuturor celor care trăim şi muncim zi de zi aici. Fiecare minut „dormit” peste programul normal „de somn” înseamnă un kilometru parcurs pe drumul pierzaniei. Şi odată ajunşi aici nu este loc de întors.
De aceea, ACUM când orice acţiune civică este aruncată în derizoriu, am decis să intervenim NOI – cei în care vedeţi formatorii de opinie. Avem şi noi un punct de vedere individual, dincolo de informaţiile care „ne sunt servite în documentare”. Simţim realitatea, vedem greşelile, înţelegem pericolele, semnalăm derapajele şi avertizăm – de data aceasta – prin voce unică:
NU VĂ MAI PREFACEŢI CĂ MUNCIŢI PENTRU HUNEDORENI!
Iar voi, toţi cei care – alături de noi – sunteți HUNEDOARA –
NU MAI ACCEPTAŢI SĂ FIŢI MANIPULAŢI!
Şi da, acesta a fost doar începutul. Ne vom revedea…”
[slideshow_deploy id=’19869′]