Autorul „jafului pe jumătate” rămâne în arest

Varga Ladislau, tânărul de 19 ani care a „inventat” conceptul jafului pe jumătate, rămâne în arest preventiv.Judecătorii de la Petroșani au respins cererea lui de plasare în arest la domiciliu sau sub control judiciar.
inchisoare
„Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului VARGA LADISLAU şi, în consecinţă: Menţine măsura arestării preventive a inculpatului VARGA LADISLAU pentru infracţiunea de tâlhărie prev. şi ped. de art. 233 alin. 1, c.p cu aplicarea art. 41 rap. art. 43 alin. 5 din cod pen. măsură dispusă prin încheierea penală nr. 20/CC/2016 din data de 01.03 2016 în dosar nr. 1426/278/2016 de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Petroşani. Respinge cererea formulată de apărătorul inculpatului şi însușită de către inculpat, cu privire la înlocuirea măsurii arestării cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura controlului judiciar”, se precizează în soluția instanței.
La începutul lunii martie, tânărul a fost arestat pentru tâlhărie, după c a lăsat un localnic din Vulcan fără 200 de lei. Ulterior, s-a întors la victim și i-a înapoiat 100 de lei. „În data de 29.02.2016, în jurul orei 17:00, un tânăr în vârstă de 19 ani, din municipiul Vulcan, a sesizat Poliţia Municipiului Vulcan cu privire la faptul că, în momentul în care ieșea dintr-un local situat  pe bulevardul Mihai Viteazu, din municipiul Vulcan,  o persoană necunoscută, aflată în stare de ebrietate, i-a sustras din mână 200 de lei, după care i-a restituit 100 lei, apoi s-a deplasat spre piața agroalimentară Vulcan.  Polițiștii  au efectuat cercetări şi au reuşit identificarea prezumtivului autor al infracţiunii de tâlhărie – un bărbat în vârstă de 34 de ani, din municipiul Vulcan – pe numele căruia, în data de 01.03.2016, a fost emis de către instanţa de judecată un mandat de arestare preventivă  pentru o perioadă de 30 de zile”, a declarat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.
[slideshow_deploy id=’30675′]