Demisii din Parlament. Au ales cariera în administraţia publică locală

Primarul Lupeniului, Cristian Resmeriţă (PSD) a depus, luni, demisia din funcţia de deputat. A ales o carieră în administraţia publică.
 
Cristian Resmeriţă a candidat la funcţia de primar al municipiului Lupeni, după ce tatăl său, ex-primarul Cornel Resmeriţă, a decis să se retragă. A candidat din partea PSD şi a obținut 2710 voturi, cu 290 de multe decât principalul său contracandidat, Constantin Brândușe (PNL). Ca atare, demisionează din funcţia de deputat în Parlamentul României. „Am depus demisia în cursul acestei zile, la Secretariatul General al Camerei şi în cursul acestei după-amieze va fi citită în plen, ceea ce înseamnă încetarea mandatului”, a declarat, luni, Cristian resmeriţă.
În schimb, liderul PSD Hunedoara, deputatul Laurenţiu Nistor, mai este parlamentar câteva zile. „Începând cu data de 1 iulie (n.r. va demisiona din Parlament)”, a declarat Nistor. Liderul social – democraţilor hunedoreni a preferat să candideze pe listele de consilieri judeţeni ale PSD, în contrapartidă cu funcţia de parlamentar, iar sâmbătă a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara. Nistor a primit 18 din cele 33 de voturi, PSD având mjoritatea în forul judeţean.
Şi Sorin Marica (PSD) s-a întors la Primăria Sălaşu de Sus, post la care renunţase în 2014, când a candidat pentru un loc în Camera Deputaţilor, iar luni şi-a înaintat demisia.
[slideshow_deploy id=’20328′]