”Muza tinerilor poeți”, inedit concurs de creație literară la Vulcan

Elevii din ciclul primar și gimnazial de la școlile din municipiul Vulcan au fost provocați și în acest an, să participa la cea de-a doua ediție a concursului de creație literară ”Muza tânărului poet”, un eveniment care le-a oferit tinerilor talentați și pasionați de literatură oportunitatea de a fi creativi în zona artei poetice.

copii
Tema concursului, organizat de Asociația ”Eu și Tu pentru Vulcan” în colaborare cu Primăria Municipiului Vulcan, a fost una cât se poate de sugestivă: Copilăria. 

Organizatori au primit din partea unui număr de 24 de elevi de la școlile generale nr. 4 și 5 din municipiul Vulcan, câteva creații foarte reușite, care confirmă faptul că, față de anul precedent, calitatea poeziilor este net superioară. ”Le mulțumim doamnelor învățătoare și profesoare de la școlile nr.4 și nr.5 care s-au implicat și au susținut elevii să participe în cadrul acestui concurs, ale cărui rezultate au fost anunțate în cadrul manifestprilor culturale ale Nedeii Vulcănene, când a fost premiați și ce mai buni tineri poeți”, a declarat Gheorghe Ile, primraul municipiului Vulcan.
Clasamentul premianților din acest an, este următorul: 
MENTIUNI:

  • 1 Iunie” – Cândea Ioan Flavian (Şcoala Gimnazială Nr. 4 – Cls. a III-a A – Coordonator: prof.înv.primar Simon Tünde); 
  • ”Nu pleca copilărie” – Burghiu Sara Riana (Şcoala Gimnazială Nr. 4 – Cls. a III-a A – Coordonator: prof.înv.primar Simon Tünde);
  • ”Dulcea mea copilărie” – Ion Sabina (Şcoala Generală Nr. 4 – Clasa a-III-a B – Coordnator: prov. înv. Durnea Marina);
  • ”Un vis trecător” – Florea Alexandru (Școala generală nr. 5 – Clasa A VI A B – Coordonator: prof. Muraru Alina);

LOCUL III: 
* ”Anii copilăriei” – Ciortea Andreea (Şcoala Gimnazială Nr. 4  – Clasa a III-a A  – Coordonator: prof.înv.primar Simon Tünde)

LOCUL II:
* ”Copilărie” – Daria Andreea Irimia (Școala gimnazială nr.4  – Coordonaor: prof. Diaconu Marilena):

LOCUL I:

”Dulcea mea Copilărie” – Ionescu Bianca (Şcoala Gimnazială Nr. 5 Vulcan – Clasa  a V-a A – Cooronator: prof. Nica Roxana).

poezieDULCEA MEA COPILĂRIE

Anii trecut-au săritori
Iar noi, cei mici, crescurăm mari,
Dar îmi aduc aminte un pic
Chemarea parcului cel mic.

Dansam pe nori de ciocolată, 
De vanilie şi îngheţată
Şi ne jucam noi, cei mai mici, 
Prin curtea alor mei bunici.

Miros de prăjituri zbura
Când îmi făcea bunica mea
Un chec, un tort sau brioşele
De te săturai cu ele.

Dar alarma a pornit
Iar eu iarăşi m-am trezit
Şi am înţeles pe loc
Că mi-e dor să fiu boboc.

Toate poeziile scrise de tinerii concurenți participanți la acest festival de creație literară vor fi cuprnse într-un volum special, editat de Administrația Publică Locală, volum care fi prezentat de asemenea într-un cadru special, la începutul viitorului an școlar.

[slideshow_deploy id=’19661′]