Sinistrații nu mai pot primi ajutoare financiare de la CJ Hunedoara, așa cum au sperat


Nici Consiliul Judeţean şi nici Guvernul nu pot aloca  fonduri pentru ajutorarea sinistraților. În cea mai fericită situaţie ar mai putea veni ceva ajutoare de al Ministerul Muncii, în baza anchetelor sociale trimise la Bucureşti de administraţia publică locală, pentru că, în rest, legea nu mai permite alocarea de ajutoare financiare de urgenţă, aşa cum s-a întâmplat, de exemplu, în anul 2008.

inund1-660x330
 „Nu există posibilitatea acordării de ajutoare (n.r. de la Consiliului Judeţean Huendoara), pentru că legea pe baza căreia s-au acordat ajutoare de urgenţă în anul 2008 a fost abrogată. A intrat în vigoare legea care prevede obligativitatea ca persoanele să aibă asigurarea obligatorie pe locuinţă şi Guvernul poate să vină doar în completare cu un sprijin, dar acesta constă doar în materiale de construcţii. Dar, există posibilitatea ca pe baza anchetelor sociale care li s-au făcut, prin Ministerul Muncii să primească un ajutor social. Nu este practic un ajutor pentru refacerea locuinţelor, este un ajuor social pentru persoanele aflate în nevoi temporare”, a  declarat vicepreşedintele CJ Hunedoara, Sorin Vasilescu, fost prefect de Hunedoara.
Pentru sinistraţii din Petroşani, administraţia publică locală a aprobat acordarea unor ajutoare de primă urgenţă. Cea mai mare sumă a fost alocată celor din cartierul Aeroport, unde 30 de apartamente au fost distruse total, adică 3.000 de lei fiecare. Pentru alte 15 familii din cartierul Colonie s-a aprobat acordarea unor ajutoare de urgenţă în valoare de 1000 de lei fiecare. Puţine sunt familiile care au încehaită asigurarea obligatorie pentru locuinţele proprietate personală.
[slideshow_deploy id=’13835′]